Even voorstellen – Liesbeth

HELAAS IS MEDEOPRICHTSTER EN VRIENDIN LIESBETH EIND 2016 GESTOPT MET HET SCHRIJVEN VOOR MATELOOSGENIETEN.

 

Dag, mijn naam is Liesbeth en zoals gezegd ben ik 48 jaar. Ik ben eigenlijk altijd een lang kind geweest (ben 1.85 cm), maar niet dik. Vanaf mijn puberteit ben ik  vrij snel dik geworden (helaas) en eigenlijk altijd aan het proberen om er gewicht af te krijgen, wat heeft gezorgd dat er in de loop der jaren helaas juist meer kilo’s bij zijn gekomen.

Vijf jaar geleden heb een Sleeve operatie ondergaan omdat het me zonder deze (rugge)steun niet lukte om toch een flink aantal kilo’s kwijt te raken. Door deze operatie is het me gelukkig wel gelukt om er in elk geval al 40 kilo af te krijgen. Voor mijn gezondheid wil ik heel graag nog zo’n 40 tot 50 kilo kwijt en verder dan 5 kilo kom ik niet, ondanks mijn regelmatige bezoekjes aan de sportschool (niet alleen bezoekjes natuurlijk :-)) en opletten qua eten.

Vanuit het ziekenhuis wordt aangegeven dat het voor mij vrijwel onmogelijk zal zijn om die kilo’s er zonder operatie af te krijgen. Ik zal dan ook binnenkort een vervolgoperatie ondergaan, al is nog niet duidelijk of dit een Gastric Bypass of Sadi-S zal zijn. Zodra hierover meer bekend is zal ik dit in de blog verwerken.

Waarom deze blog/website

Vijf jaar geleden had ik al het voornemen om een site op te zetten met meer informatie en de mogelijkheden om deze informatie en verhalen te delen. Toen ik daar laatst met Nicole over sprak, liet ook zij weten dat ze dezelfde wens had. Dus aldus… ons idee was geboren en zo is ‘Dikke Vriendin’ ontstaan. Maar waarom dan geen ‘Dikke Vriendinnen’? Simpelweg, omdat de domeinnaam al in gebruik was, maar dat maakt de boodschap er natuurlijk niet minder op.

Wat willen we graag op onze site hebben? Tijdens mijn zoektocht de afgelopen jaren viel het me op dat het lastig was om leuke & lekkere recepten te vinden die (ook voor mij ????) goed te maken zijn en wel alle goede ingrediënten en hoeveelheden bevatten voor mensen met een ‘maagverkleining’, om ervaringsverhalen te lezen (zonder dat je alle fora door moest spitten).

Zelf ben ik daarnaast ook echt van mening dat het echt niet in alle gevallen ‘gewoon je eigen schuld’ is en je soms ‘gezegend’ kunt zijn met een lijf dat anders reageert op voeding dan ‘de rest’. Ofwel…. ik denk echt dat er veel meer factoren van belang zijn of je snel dik wordt of zelfs in sommige gevallen kunt blijven eten en snoepen en er geen grammetje bij komt. Ik ben dan ook erg benieuwd tot welke inzichten de medische wereld al is gekomen, welke onderzoeken er plaatsvinden en hoe dit de komende jaren gaat ontwikkelen. En wie weet, komen daar voor mij wel inzichten uit die mee zouden kunnen helpen om toch langzaam van die ‘ballast’ af te komen, want zo voelt het voor mij.

Mocht ik interessante artikelen lezen, onderzoeken tegenkomen, weetjes horen van anderen of wat dan ook, dan zal ik proberen deze te delen. Zodat ook anderen hier wellicht baat bij hebben. En andersom horen we ook graag als iemand anders een briljante ingeving, tip, weetje of compliment heeft! We zijn er met zijn allen voor elkaar, nietwaar? ????

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

5 reacties op “Even voorstellen – Liesbeth

 1. TIina Alofs op

  Hoi, zoekende naar meer info over de SADI-techniek kwam ik op jullie site tetecht. Wat een heerlijke vrolijke site, ik ben er helemaal enthousiast over. Ook ik heb in 2010 een sleeve gekregen en in 2014 een buikwandcorrectie. Echter mijn gewicht is inmiddels gestegen tot 137 en wil graag meer afvallen. Liesbeth, zou jij mij meer kunnen vertellen hoe ik zoiets in Eindhoven moet aanpakken? Ik ben daar ook geopereerd. En hoe gaat het nu met jou? Hoor graag wat van jou! Enne… ik blijf jullie volgen..

  • Liesbeth op

   Dag Tina,

   Dank je voor het compliment. Leuk om te horen. We doen ons best inderdaad om een realistisch beeld te geven van onze trajecten en natuurlijk ook te delen in lekkere recepten en leuke tips. Hmmmm, ken het gevoel van het onverhoopt toch weer aankomen. Heel frustrerend en onmachtig. Ik ben zelf dus in het Catharina Ziekenhuis geopereerd door Dr. Smulders. Het afvallen gaat minder voorspoedig dan ik had gehoopt. Sinds 15 augustus ben ik pas 6 kilo afgevallen en sta ik nu al 3 weken stil. Ik hoop zo ontzettend dat er wel weer beweging in gaat komen. Maar ja, garanties kunnen ze natuurlijk niet geven. Mag sinds 2 weken weer sporten, dus hoop eerlijk gezegd dat het daardoor komt, dat de spiermassa weer een beetje is toegenomen. Ik zal binnenkort weer een keertje bloggen om te updaten. Tja, hoe aan te pakken? Persoonlijk zou ik gewoon naar het ziekenhuis bellen, Obesitas Centrum 040 – 239 98 50 (van 08.30 tot 16.30) en daar je vraag voorleggen. Ik ben natuurlijk geen specialist (en heb ook geen aandelen 😉 ). Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jouw ervaringen. Succes met jouw traject ook!

   Groeten, Liesbeth

 2. TIina Alofs op

  Hé Liesbeth, ook ik ben in 2010 door dr. Smulders geholpen. Een sleeve. Daarvoor heb ik 2 maagbandjes gehad. Dit weer in Geldrop. Ik kom van ver, 190 kilo, en mijn lichtste gewicht was 115 na mijn buikwandcorrectie. Smulders heeft mij voor 3 jaar terug al gezegd dat mijn eindgewicht tussen de 115-120 zal zijn. En garantie kon hij mij niet geven sat het veel lager zou worden. Maar ja, toen was er nog niet de SADI????.
  Door mijn versleten knie ben ik in gewicht weer aangekomen tot nu 137. Daar wil ik weer vanaf, vandaar mijn interesse naar het verloop hiervan.
  Ik ga jou zeker volgen, en Nicole ook uiteraard. Ik vindt jullie site echt top! Vooral doorgaan met waar jullie mee bezig zijn, en ook al gaat het afvallen misschien niet ’te’ snel, het zal vast goed gaan komen. Succes!!!

  • Liesbeth op

   Dag Tina, dank voor interesse. Het gaat goed met me hoor, beetje druk alleen 🙂 heb dus weinig ruimte en inspiratie gehad om iets te schrijven. Qua gewicht gaat het in mini stapjes naar beneden. Inmiddels (inclusief verloren gewicht voor de operatie) bijna 30 kilo. Afgelopen weken weinig kunnen sporten door de drukte en dat resulteerde direct in 2 kilo erbij. Het blijft dus gewoon enorm opletten. De operatie is (helaas) geen wondermiddel he! 😉 Ben ook wel benieuwd hoe vergelijkbare trajecten van anderen verlopen. Groeten, Liesbeth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *