Chili con Carne

Op weg naar een gezond gewicht hadden we (los van elkaar) het plan opgepakt om een blog en/of website op te zetten, waarop gezonde en lekkere recepten geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan dit ook een platform worden om onze eigen ervaringen te delen. Dus waarom niet samen doen?

Vandaag (maart 2016) zijn we daarom bijeengekomen om een lekkere Chili con Carne te maken en de plannen door te nemen hoe aan te pakken. Naast dat het een gezellig en constructief avondje was, hebben we ook lekker gegeten. Hierbij ons ‘eerste recept’.


Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • prei
  • 1  rode paprika
  • 2 tenen knoflook (of 1 volle theelepel knoflookpasta)
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik rode kidneybonen (310 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2tl Cayenne kruiden (afgestreken theelepels, afhankelijk van hoe pittig je het wilt maken)

Bereidingswijze

  • Snijd de uien, rode paprika, bleekselderij, prei in ongeveer gelijke stukken (was de bleekselderij en prei goed zandvrij)
  • Verhit de olijfolie en fruit de uien samen met de knoflook hierin aan totdat de uien lekker glazig zijn (door het karamelliseren worden ze lekker vol van smaak)
  • Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul (totdat het niet meer roze is) en voeg dan de overige groenten hieraan toe (dus de bleekselderij, de prei, paprika) en bak deze even mee
  • Hierna kunnen de blokjes tomaat worden toegevoegd
  • Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel deze kort af. Voeg ze daarna toe en laat nog even zachtjes meekoken tot alles goed verhit is.

Optioneel

  • Eventueel voor de overige gezinsleden (mee-eters) te serveren met een taco schelp of rijst
  • Mocht je dat lekker vinden kun je ook meer rundergehakt gebruiken, ook om aan de dagelijkse hoeveelheid vlees te komen.

Wist u dat?

In het vocht bij de bonen is extra zout en suiker toegevoegd, deze kan gewoon afgespoeld worden dus).

Bonen dat bonen erg veel eiwitten bevatten en zeer gezond zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Chili con Carne

  1. Manon op

    Hoi ik ben net geopereerd aan een gbp en wil graag gezonde lekkere recepten eten. Ipv altijd hetzelfde traditionele aardappelen groente vlees. Wat een ontzettende leuke en leerzame pagina is dit. Echt precies wat ik zocht.

    • Liesbeth op

      Dankjewel voor je compliment. Ja, dat was precies waar wij zelf ook tegenaan liepen, waarom we deze site zijn begonnen. Ik hoop dat je je weg gaat vinden en het gewenste effect hebt van de operatie. Mocht je nog leuke tips en/of recepten hebben, laat dan ook gerust een berichtje achter op onze Facebook pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *