Pompoensoep (kruidig)

Wat een heerlijk soepje, kruidig en kleurrijk. De kruiden zorgen voor een heerlijke geur in de keuken al zeg ik het zelf! En natuurlijk ook lekker gezond, pompoen, paprika, ui, knoflook. Het kan niet op.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (groot) Dikke vriendin - Ras el Hanout
  • 2  tenen knoflook
  • 450 gram pompoenblokjes (koelvers of uit het vriesvak)
  • 1 rode paprika
  • 2  groentebouillontabletten
  • 1 l  water (of 900 ml + melk)
  • 100  ml halfvolle melk
  • 1 tl  râs al hânout (specerijenmengsel) Dit heb ik zelf vervangen door:  halve tl kerrie, mp (mespunt) kaneel, mp nootmuskaat, mp komijn en wat gemalen peper

 

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een soeppan
  • Fruit de ui met de knoflook en râs al hânout (of zelfgemaakte kruidenmengsel) 1 minuut, voeg daarna de paprika toe en bak die ook even mee
  • Voeg de nog bevroren pompoenblokjes toe en bak dit even door, af en toe doorscheppen (of schep de groenten in een ovenschaal en zet de pan 15 min. in de voorverwarmde oven, maar heb ik zelf niet gedaan)
  • Voeg de bouillontabletten en het water (en eventueel melk) toe en kook de soep 15 minuten zachtjes door (houd de deksel op de pan)
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de blender
  • Zet de pan weer terug op het vuur en voeg eventueel de kokosmelk toe (tenzij je al melk hebt gebruikt)
  • Breng de soep op smaak met peper

Ideaal ook om in porties in te vriezen voor op een later moment, of al vooraf te maken als je eters krijgt!

 

Optioneel

  • Serveer de pompoensoep met stokbrood (voor de niet GBP-ers)
  • serveren met verse bieslook en een eetlepel (magere) kwark, voor een meer romige smaak is het ook mogelijk om kokosmelk toe te voegen, dit zijn uiteraard meer calorieën.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Pompoensoep (kruidig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *