Volle vriezer

De diepvries is mijn grootste vriend! Omdat je kleinere porties eet en misschien net als wij een één- of tweepersoonshuishouden hebt is de diepvries mijn grootste vriend geworden. Niet alleen maak ik gezonde soepen die ik invries in kleine 1-persoons porties. Voor de lunch op mijn werk koop ik groenten en fruit die ik bevroren meeneem.

De groente is los ingevroren en ideaal om in kleine porties mee te nemen. Gelukkig is tegenwoordig de  keuze  in de supermarkt steeds uitgebreider. Mijn favorieten zijn broccoli, bloemkool en spruitjes maar ook groene asperges en rode kool. Zo’n grote bloemkool is (voor ons) al gauw  te veel en het is zonde om de rest weg te gooien. Helaas is aan veel groente in potjes veel zout toegevoegd. Daarnaast verliezen de groenten helaas toch echt smaak en structuur in zo’n potje.  Wat betreft de knapperigheid hebben diepvriesgroenten meer te bieden. Maar eigenlijk is het net zo snel gedaan om zelf even wat groente in te vriezen.

Wist u dat?

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat groenten uit de diepvries wat betreft de gehaltes vitaminen en mineralen nauwelijks onderdoen voor verse groenten. De belangrijkste reden is dat groenten vaak al binnen enkele uren na de oogst verwerkt worden voor de diepvries . Dit is veel sneller dan het verse product bij je thuis in de pan ligt; dat kan dagen tot weken duren. In de tussentijd kan de hoeveelheid van de kwetsbaarste vitaminen in de verse groenten al fors zijn afgenomen.Op deze manier hebben wij vaak twee  soorten verschillende groenten op ons menu, gezond en lekker gevarieerd.

Kan natuurlijk ook met fruit
Datzelfde geldt voor fruit. Ik wil graag gevarieerd fruit eten maar zoveel soorten fruit voor 1 of 2 personen in huis halen is gedoemd om in de groenbak terecht te komen. De stukjes fruit neem ik bevroren mee naar mijn werk en binnen 1 klein uur ontdooit.
Tip
Bevroren stukjes fruit met wat melk, yoghurt of kwark in de blender en je hebt een heerlijk frisse smoothie

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Volle vriezer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *