Kiwi en latex

In het voortraject van mijn operatie werd mij gevraagd op de computer van het ziekenhuis een lange vraaglijst in te vullen onder meer over allergieën, ik gaf toen aan zeer allergisch te zijn voor kiwi. Als ik kiwi eet krijg een dikke tong en keel waardoor ik bijna stik.

Een bevriend arts adviseerde mij dit voor de operatie nog een keer aan te geven want heb je een kiwi allergie dan is de kans groot op een latex allergie wat in de chirurgische handschoenen word verwerkt. Mensen met een latexallergie zijn vaak ook allergisch voor tropisch fruit, zoals banaan, kiwi en mango. In dit fruit zitten namelijk eiwitten die lijken op die van latex.

Twee uur voor mijn operatie aangekomen heb je een gesprek waar ze nog een keer alles doornemen onder meer je welke medicijnen je gebruikt en of je allergieën hebt. Ik gaf aan een kiwi allergie te hebben waarbij de verpleegster zelf meteen aangaf dat dit belangrijke info was voor de operatie en vulde van alles in de computer in met menig uitroepteken, zo zei ze nu kan er niets meer fout gaan.

Dikke vriendin - latex
Toen ik in de operatiezaal was sprak ik mijn chirurg aan over mijn kiwi allergie en of ze daar rekening mee hadden gehouden, iedereen keek mij aan alsof ze niets wisten. Snel werden alle instrumenten die voor mijn operatie klaar lagen op een latex matje verwijderd want die zouden dan ook ”besmet” met latex zijn.

Mijn hart ging van de schrik toen toch wel iets harder kloppen, het was maar goed dat ik zo alert was 🙂

Groetjes, Nicole

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *