Chinese tomatensoep

Zin in een lekkere soep met een bite? Deze Chinese tomatensoep met stukjes kip is echt zo heerlijk en eigenlijk ook zo gemaakt.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet  in kleine blokjes
  • 160 gram prei in ringetjes gesneden
  • 120 gram gesnipperde(rode) ui
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 1  blokje kippenbouillon
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel vloeibare zoetstof
  • 1 pot hak appelmoes light
  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Kook 500 ml water voer het bouillonblokje en de kip in een klein pannetje kook deze 8 minuten
  • Haal de kip er met een schuimspaan uit en bewaar de bouillon
  • Giet 1 eetlepel olie in een kleine soeppan, voeg ui en knoflook toe en bak dit tot de uien glazig worden voeg dan de prei roe en bak deze 2 minuten mee tot deze zacht wordt
  • Dan mag je de tomatenpuree de ketjap en de zoetstof 2 min mee laten bakken
  • Voeg de overgebleven bouillon, 500 ml water en de appelmoes toe en laat dit 5 min zachtjes doorkoken, pureer dit glad met de staafmixer
  • Voeg de kippenblokjes toe

Opties
Kook op het laatst 70 gram mihoen mee
Voeg wat sambal of een half fijn gesneden rood pepertje toe
Wil je soep gezonder maken, vervang dan de appelmoes light door 3  gepureerde friszoete appels, vergeet er dan niet extra zoetstof aan toe te voegen

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

6 reacties op “Chinese tomatensoep

  1. Astrid op

    Hoeveel ml bevatten de blikjes tomatenpuree? Is dat de extra geconcentreerde of nog vloeibare variant?
    Ik zou dit recept graag proberen. Klinkt zo lekker!

  2. Laura op

    Hoi hoi,

    begrijp ik het goed dat er een hele pot appelmoes ingaat? ik wil deze soep graag maken ter voorbereiding op mijn vloeibare periode die vrijdag begint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *