Eiwitpoeder

Eiwitten, ze zijn zo belangrijk. En zeker tijdens het afvallen. Geadviseerd wordt om 30 gram eiwitpoeder per dag te gebruiken. Zeker in het begin na de operatie gaat je lichaam door het sterke gewichtsverlies voedingsstoffen halen uit je spieren waardoor er spierafbraak ontstaat. Dit is uiteraard niet de bedoeling.
Door dagelijks 1 zo’n shake te drinken kan je deze spierafbraak al voorkomen. De eerste 6 maanden na de operatie is een eiwitshake daarom uitermate belangrijke. Daarna kun je het rustig afbouwen en kun je het af en toe nog eens gebruiken wanneer je voelt dat je er nood aan hebt.

 

Het is echter wel zo dat je lichaam nooit meer dezelfde hoeveelheid eiwitten gaat kunnen opnemen als voor de operatie, de darm is op die plaats doorgesneden waar de opname van voedingsstoffen gebeurd, er zal dus sowieso altijd minder worden opgenomen.

Het eiwitpoeder is niet echt lekker van smaak maar je kunt bijvoorbeeld door yoghurt of brinta doen. Het nadeel is dat het kan gaan klonteren daarom meng ik ’s morgens kwark, yoghurt, fruit en 30 gram eiwit poeder in mijn foodmixer of staafmixer en maak hier een shake van.

Deze neem ik in een drinkbeker  mee naar mijn werk, geen klontjes en het smaakt lekker fris.

Je kunt altijd wat slimpie siroop toevoegen om het zoeter te maken

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *