Tomatensoep (gegrilde tomaten)

Indrukwekkend soepje. Het lijkt veel werk, maar dat valt eigenlijk wel mee. Doordat de tomaten in de oven gegrild worden samen met de knoflook krijg je net een ander smaakje.

Ingrediënten

  • 1 kilo trostomaten 1 maal doormidden gesnedensoep1
  • 2 rode uien in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el balsamico azijn
  • 2 tl oregano
  • 1/2 el olie
  • 500 cl kippen- of groentebouillon
  • Handje verse basilicum blaadjes
  • Peper

 


Bereidingswijze

  • Zet de oven op 190 graden
  • soep2Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier leg daarop de 1 maal doormidden gesneden tomaten op de platte kant
  • Leg 3 hele teentjes knoflook in de schil op de plaat tussen de tomaten en laat  deze 45 minuten in de oven garen
  • Bak in tussentijd in olie de gesnipperde rode ui en de oregano tot de uien glazig zijn voeg dan 4 eetlepels balsamico azijn toe. Zet het vuur zachtjes en bak de uien 5 minuten tot het vocht van de azijn verdwenen is
  • Haal de tomaten na 45 minuten uit de oven verwijder de knoflook en laat de teentjes wat afkoelen
  • Leeg de bakplaat met de tomaten  (in hun schil) en het uitgelopen vocht in een pan
  • Knip een puntje van de teentjes knoflook en knijp deze leeg bij de tomaten
  • Voeg de warme bouillon en de basilicum blaadjes en het uienmengsel toe en mix dit met de staafmixer fijn. Maak op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Opties
Serveer met een toefje mascarpone, zure room of kwark

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Tomatensoep (gegrilde tomaten)

  1. Tamara op

    Bedankt dat je dit heeeeeerlijke recept hebt gedeeld. Ik heb hem vanmorgen gemaakt. Mijn plan was om het vanavond te eten. Maar helaas hij gaat de avond niet halen…haha. Samen met mijn zoon en gaan we dit als lunch eten. De rest van het gezin mag de overgebleven soep vanavond eten. Ik ga hem zeker veel vaker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *