
Tomatensoep (gegrilde tomaten)
Indrukwekkend soepje. Het lijkt veel werk, maar dat valt eigenlijk wel mee. Doordat de tomaten in de oven gegrild worden samen met de knoflook krijg je net een ander smaakje.
Ingrediënten
- 1 kilo trostomaten 1 maal doormidden gesneden
- 2 rode uien in stukjes
- 3 teentjes knoflook
- 4 el balsamico azijn
- 2 tl oregano
- 1/2 el olie
- 500 cl kippen- of groentebouillon
- Handje verse basilicum blaadjes
- Peper
Bereidingswijze
- Zet de oven op 190 graden
Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier leg daarop de 1 maal doormidden gesneden tomaten op de platte kant
- Leg 3 hele teentjes knoflook in de schil op de plaat tussen de tomaten en laat deze 45 minuten in de oven garen
- Bak in tussentijd in olie de gesnipperde rode ui en de oregano tot de uien glazig zijn voeg dan 4 eetlepels balsamico azijn toe. Zet het vuur zachtjes en bak de uien 5 minuten tot het vocht van de azijn verdwenen is
- Haal de tomaten na 45 minuten uit de oven verwijder de knoflook en laat de teentjes wat afkoelen
- Leeg de bakplaat met de tomaten (in hun schil) en het uitgelopen vocht in een pan
- Knip een puntje van de teentjes knoflook en knijp deze leeg bij de tomaten
- Voeg de warme bouillon en de basilicum blaadjes en het uienmengsel toe en mix dit met de staafmixer fijn. Maak op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Opties
Serveer met een toefje mascarpone, zure room of kwark




Bedankt dat je dit heeeeeerlijke recept hebt gedeeld. Ik heb hem vanmorgen gemaakt. Mijn plan was om het vanavond te eten. Maar helaas hij gaat de avond niet halen…haha. Samen met mijn zoon en gaan we dit als lunch eten. De rest van het gezin mag de overgebleven soep vanavond eten. Ik ga hem zeker veel vaker maken.
Wat super leuk om te horen, dit recept hoort ook bij mijn favoriete. Gr Nicole
Heerlijke soep, hoeveelheid werk viel ook mee. Lekker gegeten op n vloeibare dag!
Leuk dat je hebt laten weten wat je van het recept vond 🙂