Wortelsoep (met gember en sinaasappelsap)

DV_wortelsoep ingredientenWat een prachtig kleurenpalet. Het is toch een feest voor het oog, al die prachtige gesneden groenten zo op een bordje. En het smaakt nog lekkerder dan het er al uit ziet! 

Ingrediënten magere maaltijdsoep

  • 500 gram geschrapte wortelen in plakjes gesneden
  • 1 rode ui (of gewone ui)
  • 100 gram prei
  • 1 aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 eetlepel olie
  • bosje verse tijm
  • 1 uitgeperste sinaasappel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1,5 groentebouillon blokje
  • 750 ml water
Bereidingswijze
  • DV_wortelsoep bereidGiet 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit daar de klein gesneden uien het uitgeperste teentje knoflook en de geraspte gember glazig;
  • Voeg een volle theelepel kerriepoeder toe laat deze even meebakken dan mag de in dunne ringetjes gesneden prei en de in kleine dobbelsteentjes
    gesneden aardappel erbij en bak deze 2 minuten mee;
  • Wortel, water, bouillonblokjes, bosje tijm en sinaasappelsap erbij voegen, op een zacht pitje met de deksel op de pan 15 min laten koken;
  • Stokjes van de tijm verwijderen;
  • In de blender of met de staafmixer pureren en op smaak brengen met vers gemalen peper en eventueel nog wat zout.

 

Tips

  • Serveer met een toefje kwark of yoghurt
  • Gebruik waspeen die zijn zoeter dan winterpeen

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *