YEEEEEEEEH ik ben niet meer SUPER OBESE

Een van de de eye openers tijdens mijn informatie afspraak in het MMC was toen men mijn BMI uitrekende. Je Body Mass Index (BMI) is de verhouding tussen je lengte en gewicht. Ik wist natuurlijk echt wel dat ik obese was maar schrok enorm toen mijn BMI 50 was en dat ik SUPER obese bleek te zijn.

Je blijkt namelijk allerlei gradaties in de BMI te hebben:

25-30 Overgewicht
30-40 Obese (vergrote kans op ziektes)
40-50 Morbide Obese (ziekelijk overgewicht)
50+     Super Obese

Ik kwam op de bijgesloten tekening niet eens voor, het rode mannetje gaat ”maar” tot morbide obesitas.
Vandaag zit ik op een BMI van 46,4, helaas nog steeds morbide obesitas maar op naar het bruine mannetje 🙂 Wil je zelf ook je BMI meten dat kan onder meer op de site van de hartstichting; https://www.hartstichting.nl/bmi

Groetjes, een blije Nicole

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “YEEEEEEEEH ik ben niet meer SUPER OBESE

 1. Patricia op

  Beste Nicole,

  Ik snap dat je heel trots op jezelf bent. Dat moet je ook zeker blijven. Ik heb grote bewondering voor je!

  Maar doe me een lol, en hecht niet zoveel waarde aan die BMI. De BMI is bedacht voor gemiddelde mensen. En hoeveel mensen ken jij die gemiddeld zijn?

  Bovendien hangt er een zweem van wetenschappelijkheid omheen, die niet terecht is. Het is namelijk nergens op gebaseerd. Het gaat erom hoe jij je voelt, hoe fit je bent en of je bloed, cholesterol etc. in orde is. Dat zegt veel meer over je welzijn dan zo’n cijfertje.

  Je zegt het zelf al: je bent al flink afgevallen maar het lezen van zo’n tabelletje geeft je toch weer een rotgevoel omdat je nog steeds morbide obesitas zou hebben.

  Mocht je er meer over willen lezen, internet staat er vol mee. De NCRV heeft er zelfs een documentaire over uitgezonden (BMI: een betrouwbaar meetinstrument?). Het is een kwestie van tijd tot de BMI uitgebannen gaat worden.

  Veel succes met de vervolgstappen!

  Groetjes, Patricia (BMI 40+ en kerngezond)

  • Nicole op

   Hallo Patricia, Ik neem de BMI ook met een korreltje zout maar vond het toch wel schrikken toen men in het ziekenhuis tegen mij zei dat ik super obese was dan slik je toch wel even. Ik was daar ook nooit zo mee bezig , had ook nooit zo last van mijn gewicht op een te hoge bloeddruk na. Maar begin dit jaar ging ik met mijn man naar Rome voor 5 dagen en op dag 4 zeiden mijn benen dat ik niet meer verder kon ze deden enorm veel pijn en baalde daar enorm van want ik had nog 2 dagen te gaan. Ieder jaar werd ik zo’n 5 kilo zwaarder en woog 169 kilo, het moest ergens stoppen. Vandaar ook mijn beslissing voor deze operatie want ik was nu nog redelijk gezond maar hoe zou het met mij gaan over 1 jaar als ik 175 kilo zou wegen. Ik wil je bedanken voor je lieve, bemoedigende woorden en ga straks kijken of ik die uitzending van de NCRV nog kan vinden want je maakt me nu wel heel nieuwsgierig.
   Mvrg Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *