
Gevulde paprika’s
Gisterenavond viel ik met mijn neus in de boter, toen ik zomaar kon aanschuiven bij Nicole en mocht meegenieten van het feit dat ze na haar Gastric Bypass weer voor het eerst ‘vast voedsel’ mocht hebben. Een spannend moment dus voor haar, maar het ging echt super goed! Nicole had deze overheerlijke (of ovenheerlijke, het is maar hoe je het ziet) gemaakt. Hierbij het recept (voor 3 personen).
Ingrediënten
- 3 grote rode paprika’s
- 150 gram courgette in blokjes
- 3 grote (roma) tomaten in stukjes (250 gr)
- 4 stelen bosui in ringetjes
- 80 gram mais
- 2 blikjes tonijn op water (uitgelekt)
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 1/2 el olijfolie
- 1/2 tl kaneel
- 2 volle tl gemalen komijn
- 2 volle tl paprika poeder
- 1/2 el zout (of zout naar smaak)
- gemalen peper
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de courgette blokjes in 3 min beetgaar, voeg kaneel, komijn en paprika poeder toe en bak dit 1 min mee
- Dan mogen de bosui en de tomaat 2 min mee gebakken worden, voeg op het laatst de tonijn en de mail toe, meng dit goed en zet het vuur uit
- Bekleed de bodem van een vuurvaste schaal met een stuk bakpapier
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat aan een van de twee helften de steel zitten. Verwijder aan de binnen kant de pitjes en het witte vruchtvlees
- Verdeel het tonijnmengsel over de paprika’s en leg ze in de schaal
- Bak ze minimaal 30 minuten in een voorverwarmde oven zo gaar als jij lekker vindt
Tips
- Strooi wat magere geraspte kaas of een plakjes mozzarella over het tonijnmengsel in de paprika’s
- Serveer met een toefje kwark, lekker fris
- Je kunt wat rijst of quinoa koken en door het tonijn mengsel verwerken



