Ratatouille

Restjes groenten weggooien? Dat kan ik niet hoor, dat gaat me te veel aan mijn hart. Terwijl je er in een wip een heerlijk ovenschaal met ratatouille mee te voorschijn tovert. Daarom nu deze Ratatouille uit de oven voor 4 personen.

Ik had nog liggen

  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 3 roma tomaten
  • 1 steeltje bos ui in ringetjes gesneden
  • 1/2 blikje mais

Toegevoegd

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • basilicum blaadjes (staat plantje op de vensterbank)
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 pakje 330 ml  Heinz tomaten frito (heb ik altijd in mijn kast op voorraad staan)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 225 gradenrata3
  2. Smeer met een kwastje een ovenschaal met 1/2 eetlepel olijfolie in, vergeet niet de zijkanten ook in te smeren.rata 4
  3. Snijd de aubergine, courgette en de tomaat in dunne schijfjes,  leg deze laagje voor laagje in de schaal. Ik had eerst een laagje courgette, aubergine, tomaat wat basilicum blaadjes en herhaalde dit tot de groenten op was met als laatste laagje de mais
  4. Bereid daarna de saus. Bak in een klein pannetje in 1/2 el olijfolie de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Bak dan ongeveer 1 min de stukjes bosui mee
  5. Voeg Italiaanse kruiden en de tomaten frito toe bak deze 2 min mee. Breng goed op smaak met zout en peper want de schijfjes groente worden niet meer gekruid
  6. Verdeel de basilicum blaadjes en de saus over de groenten en bak deze plus minus 35 min

Tips
  • Serveer het als groenten gerecht bij een stukje vlees
  • Rasp er een beetje kaas  of wat plakjes mozzarella overheen en smelt dit mee in de oven.
  • Leg tussen de groenten een  laagje plakjes salami of kipfilet
  • Serveer de groenten met wat pasta

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *