Tzatziki

  • 1 bak (500 gram) Griekse yoghurt total 0%komkommer
  • 2 grote tenen knoflook uitgeperst
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 komkommer goed onder kraan afgespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 1/2 eetlepel verse citroensap
  • zout en peper
Bereidingswijze
  1. raspLaat de schil van de komkommer zitten en snijd deze door de lengte door, haal met een theelepeltje het vruchtvlees uit de komkommer (schrapende beweging)
  2. Rasp de komkommer met een grove rasp leg de rasp in een zeef, strooi hier een theelepel zout overheen en laat deze minimaal een half uur uitlekken.
  3. Duw met een lepel de komkommer zo hard mogelijk tegen de zeef om zoveel mogelijk sap eruit te krijgen. Of knijp de rasp uit met je hand.komkommer spa
  4. Voeg in een grote schaal de yoghurt, knoflook, olie, citroensap, 1 kleine theelepel zout en vers gemalen peper (niet zuinig mee zijn) en meng dit met een lepel goed door elkaar.
  5. Leg de tien munt blaadjes op elkaar en rol deze strak op, snijd dit rolletje in kleine stukjes
  6. Meng de komkommerrasp en de munt goed door het yoghurt mengsel.Laat de tzatziki een paar uur in de koelkast staan, mengen de smaken goed door elkaar. Het zal dan nog lekkerder worden!
Tip
  • Lekker om rauwe groenten in te dippen
  • Zalig bij gegrild vlees, pita of Turks brood, gepofte aardappel of wrap
  • Of zoals ik lekker vind op de boterham met wat plakjes tomaat

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

9 reacties op “Tzatziki

  1. Karin op

    Gisteren heb ik hem gemaakt. Meer knoflook en iets meer munt in gedaan en de rodewijnazijn was op. Dus dan maar witte.

    Samen met de gepofte aardappel. De ene was wel goed en de andere niet. Heb uiteindelijk 15 min op 800 wat gedaan.

  2. Nicole op

    Karin, de witte wijn azijn was een goede oplossing, rode wijn is wat steviger van smaak dan de zachte witte azijn. Dus je mag daar de volgende keer iets meer van de witte in de tzatziki doen. Als je de gepofte aardappel in de theedoek had laten liggen uitstomen dan had je kans dat het goed was gekomen. Dankjewel voor je reactie. Nicole

    • Nicole op

      Een stout, fout frietje kan heerlijk zijn en deze tzatziki is mager dus altijd beter dan mayonaise. mvrg Nicole

  3. Ingrid op

    500 mg of 500 g.. Ik ga voor het laatste. En de griekse burgers erbij met Turks brood. Dat wordt smullen.

    • Nicole op

      Ingrid, ik heb de fout meteen gewijzigd fijn dat je mij hier even op geattendeerd hebt. Je zat helemaal juist met 500 gram, was het recept goed gelukt? Groetjes Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *