
BBQ ideetjes – Griekse kipspies
Met dit warme weer krijg ik zin in BBQ-en, maar de gasfles is op dan gaat de grillplaat/grillpan op het fornuis, misschien ook wel wat makkelijker. Zodoende dit eenvoudige recept voor 7 spiesen (+/- 70 gram per stuk)
Ingrediënten

- 500 gram kipfilet
-
2 1/2 el gyros kruiden
-
1/2 uitgeperste citroen
-
2 tenen uitgeperste knoflook
-
1 eetlepel olie
-
1/2 theelepel zout
Bereidingswijze
- Meng in een schaal het citroensap, zout, olie, knoflook en gyros kruiden door elkaar
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes van 1,5 cm en schep die goed door de marinade
- Dek de schaal af met huishoudfolie en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast zodat de smaken er goed intrekken. Hoe langer hoe lekkerder
- Rijg de de gemarineerde stukjes kipfilet op een satéprikker of vlees spies en bak deze op de BBQ of in een grillpan
Tips

Serveer met tomatensalade en frisse tzatziki en een gepoft aardappeltje




Smaakt naar meer maar helaas alles op
Gerrie leuk dat je het recept hebt gemaakt en dat het naar meer smaakt is alleen maar een goed teken. mvrg Nicole