Griekse hamburgertjes

Een feest voor het oog en je waant je zo in Griekenland (zeker met een lekker zonnetje erbij 🙂 )

Ingrediënten

  • 300 gram runder tartaar (5 stuks)
  • 1 eetlepel Ras El Hanout
  • 1 volle eetlepel peterselie fijn gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 6 blaadjes verse munt fijn gesneden
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Meng de runder tartaar goed met alle ingrediënten en verdeel deze in 5 stukken, maak hier een ovale hamburgers van of welke vorm je ook maar leuk vindt
  2. Smeer de hamburgers met een kwastje dun in met wat olijfolie, dus niet de pan of de grillplaat in vetten. Bak ze dan in een hete pan, grillplaat of op de BBQ

Tartaar is wat droger dan bijvoorbeeld rundergehakt, maar ja tartaar is nou eenmaal magerder. Het is natuurlijk aan jou of je gehakt of tartaar gebruikt. Maar door de kruiden is een tartaartje al smakelijk genoeg!

Genieten maar!

 

Tips
Serveer met een frisse tzatziki saus en/of met een heerlijke tomatensalade. Op de site zie je meerdere voorbeelden hiervan.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *