
Zomerse pasta salade
Ook zo aan het genieten van het zomerse weer? Heerlijk toch! En het wordt nog lekkerder met deze overheerlijke zomerse pasta salade. Eigenlijk best snel klaar en je kunt hem perfect al eerder klaar maken.
Ingrediënten
Als 6 persoons bijgerecht of als 3 persoons hoofdgerecht
75 gr volkoren fusilli
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 komkommer
- 175 gr snoeptomaatjes
- 1 eet rijpe mango
- 150 gr gerookte kip
- bieslook
Dressing
- 100 gr magere yoghurt
- 2 volle theelepels mosterd
- 1 theelepel zoetstof
- 1 1/2 eetlepel citroensap
- gemalen peper
Bereidingswijze
- Kook de fusilli met wat zout beetgaar en spoel deze in een vergiet onder een koude kraan goed af, zodat deze niet door gaart
- Snijd de rode puntpaprika en de geschilde en ontpitte mango in kleine blokjes
- Was de halve komkommer goed af onder de kraan, snijd deze in de lengte door en verwijder met een theelepel het zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in kleine blokjes
- Snijd de gerookte kip in kleine blokjes
- Snijd de snoeptomaatjes doormidden
- Knip de bieslook fijn
- Meng de yoghurt, de mosterd, de zoetstof en het citroensap goed door elkaar
- Meng alle ingrediënten en de dressing goed door elkaar en laat deze 1 uur rusten in de koelkast de smaken trekken er dan beter in en wordt de pasta salade nog lekkerder 🙂
Tips
- Lust je een van de ingrediënten niet? Vervang deze door bosuitjes, mais, gele paprika, mango, meloen, appel etcetera
- Vind je groenten fijnsnijden veel werk? Gebruik dan net als ik de Nicer dicer, scheelt je enorm werk en alles is keurig in hetzelfde formaat gesneden. En nee, ik heb geen aandelen bij Nicer dicer haha!




Erg lekker en fris????????
Wat leuk dat je zo enthousiast onze recepten maakt. Mvrg Nicole
Staat op mijn menu voor morgen:)
Laat je dan ook nog weten wat je er van vond?
Groetjes Nicole
2 weken geleden geopereerd. Nu ben ik morgen de hele dag “onder de pannen” buitenshuis en ben ik van plan om deze salade te maken als lunchgerecht. Ziet er heerlijk uit en vooral….makkelijk te maken.