Een kleinere portie eten bestellen in restaurants

In een aantal restaurants, zeker in de toeristen gebieden, willen ze nog wel eens moeilijk doen als je om een kindermenu of gewoon een kleinere portie vraagt. Dit ondervonden wij in de zomervakantie toen wij met onze ouders in Frankrijk waren. Mijn 80-jarige moeder wilde graag iets van het kindermenu, maar dat mocht niet (want ze was geen kind LOL). Een volledige portie is zonde om weg te gooien en bovendien ziet het er niet zo gezellig uit als je bord nog meer dan half vol ligt. Wel zo leuk om net als iedereen een leeg bordje voor te hebben, toch?

Voorbeeld-verzoek

Als je op de onderstaande link klikt krijg je een pdf-pagina te zien die je kunt printen. Daar staat in 4 talen dat je een operatie hebt ondergaan waardoor je maaginhoud minder dan 150 gram bedraagt en dat je daarom graag een kindermenu of gewoon een kleinere portie wilt.

Hopelijk helpt het!

Klik hier voor een pagina met kaartjes met een verzoek voor een kleine portie

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Een kleinere portie eten bestellen in restaurants

 1. Martin kooistra op

  Beste dames.
  Super idee van z’n kaartje met uitleg waarom.je minder kan/mag eten.

  Ik heb er wel belang bij .
  Maar helaas de link werkt niet.
  Kan ik als nog z’n kaartje verkrijgen.

  Gr martin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *