Pastasalade met tonijn, tomaat, ui en ei

Lekkere koude pastasalade die je vooraf al kunt bereiden. Heerlijk voor als het warm weer is of voor bij de BBQ of picknick i.p.v. de standaard salades. Tonijn en ei zijn uiteraard goed voor de eiwitten.

Ingrediënten

 • 150 gram penne
 • 250 gram snoeptomaatjes
 • 3 eieren
 • 1 blikje tonijn (op olie) 167 gram, 104 gram uitlekgewicht
 • 1 ui (in ringen)
 • Paar takjes bieslook (origineel recept met peterselie, maar die had ik niet in huis)
 • Basilicum
 • Zout en peper naar smaak

Ik heb geen dressing gebruikt, omdat ik tonijn op oliebasis heb gebruikt. Voor de niet bariatrische ‘patiënten’ zou je er een beetje dressing of mayonaise in kunnen doen. Stond in het originele recept wel, maar vond ik niet nodig!

Bereidingswijze

 1. Kook de penne beetgaar volgens instructie en spoel deze af onder koud stromend water, zodat deze niet verder gaart;
 2. Kook de eieren in een minuut of 7 tot ze hardgekookt zijn, en koel ook deze af;
 3. Snijd de ui in ringen;
 4. Snijd de tomaatjes in kwartjes (ik heb daarvoor de nicer dicer gebruikt);
 5. Laat de tonijn uitlekken;
 6. Knip een handje bieslook af, spoel deze af en knip hiervan kleine stukjes;
 7. Voeg deze ingrediënten bij elkaar en hussel dit door elkaar. Omdat er al zout bij de penne in het kookwater zat en de tonijn al een beetje zoutig is heb ik geen extra zout toegevoegd. Wel nog wat peper er overheen gemalen;
 8. Voeg als laatste 2 eieren in kleinere stukken toe en meng dit heel voorzichtig door elkaar. Leg als ‘finishing touch’ het in kwarten gesneden ei bovenop en maak het af met een takje basilicum of peterselie (stond in het originele recept).

Ik vind het een heerlijke salade voor als het warmer weer is, omdat deze koud gegeten wordt en zonder dressing is het ook goed een dagje te bewaren. Uiteraard zou je deze ook als side dis bij de BBQ kunnen serveren.

Smakelijk eten!

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Pastasalade met tonijn, tomaat, ui en ei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *