
Pizza, maar dan anders
Mmmm Pizza! Ik was ook weleens geneigd om lekker makkelijk zo’n pizza uit de vriezer in de oven te stoppen. Tot ik zag dat er bijna 900 kcal in een middelmaat diepvriespizza zitten, een flinke eyeopener. Daarom dit recept voor een alternatieve pizza.
Ingrediënten gemakkelijke tortilla pizza
Recept voor 3 stuks, 214 calorieën per stuk
Voor de saus
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 volle theelepels Italiaanse kruiden
Voor de topping (kun je natuurlijk mee variëren)
- 1/2 rode punt paprika
- 1 kleine rode ui
- 4 olijven
- 6 snoeptomaatjes
- 3 ansjovisfilet op olie
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 3 meergranen tortilla’s (20 cm)
- 15 Basilicumblaadjes
- 6 plakjes kipfilet
Bereidingswijze
- Zet de oven op 225 graden.
- Kook in een klein pannetje de tomaten en de Italiaanse kruiden 8 minten lang op hoog vuur, zodat de tomatensaus wat indikt, tot ongeveer de dikte van appelmoes
- Snijd de rode paprika en de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes
- Snijd de rode ui en de olijven in dunne ringetjes
- Snijd de snoeptomaatje door midden
- Leg de 3 tortilla’s ieder op een stuk aluminiumfolie en schep op iedere tortilla 3 eetlepels van de tomatensaus en smeer de tortilla op 1 cm van de randen na in
- Verdeel alle ingrediënten voor je topping op de tortilla’s, leg als laatste je kipfilet op de ”pizza”
Leg deze met de aluminium folie er onder op het rooster van de oven en laat de pizza zo’n 12 minuten bakken, de randjes mogen lichtbruin verkleuren

Serveer met een lekkere frisse salade
Tips
- Strooi voordat de pizza in de oven gaan 2 theelepels Parmezaanse strooi kaas over iedere pizza
- Laat kinderen zelf hun eigen pizza aankleden
- Vervang de kip door tonijn




Pingback: Gespot, bloemkool pizza bodem