Tonijnsalade wrap

Lekker fris gerecht voor op een warme dag, maar ook zeer geschikt voor de lunch of als voorgerecht. De appel en de sambal zijn de verrassende toets in deze zomerse salade. Een makkelijk recept dat je zo klaar hebt!

Ingrediënten

a50ea520-d5e2-42af-b471-ec66e1679c1e

  • 1/2 granny smith appel
  • 1 kleine rode ui
  • 3/4 rode paprika
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 augurken
Dressing:
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel magere slasaus of mayonaise
  • 1 theelepel zoetstof
  • 4 theelepels sambal

 Bereidingswijze

  • Schil de komkommer, snijd deze in de lengte door en schraap met een theelepel het vruchtvlees uit de komkommer. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Spoel de appel goed af en snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes.
  • Snipper de rode ui en de augurken in kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadjes en het vruchtvlees uit de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  • Meng alles in ruime schaal door elkaar
  • Klop met een vork alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, proef of je saus pittig genoeg is want de ene sambal is sterker dan de andere. De saus moet licht pittig zijn.
  • Meng de salade en de dressing goed door elkaar en serveer als Lunch of voorgerecht in een glaasje of in een kleine meergranen wrap.
48feff56-ee2e-48e9-a7ed-1d8d9b3d66b76232053f-ad35-4ae3-8e96-7d83f1f9c7b8
Tip: maak de dubbele hoeveelheid dressing, gebruik de helft voor in de salade en serveer de overgebleven dressing in een kommetje zodat ieder naar wens extra kan pakken.
Tip:De tonijn salade is ook heerlijk als vulling voor in komkommer bakjes

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Tonijnsalade wrap

  1. Pingback: Komkommer bakjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *