Eiwit inname berekenen

Hoeveel eiwitten zitten er in mijn maaltijd?

Na een bariatrische ingreep is het extra belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt en niet te veel vet en suikers. Bij te veel vet en suikers heb je de kans op een dumping.

Afhankelijk van de ingreep, moet je zeker tussen de 60 en 100 gram binnen krijgen. Dit is om je spiermassa op peil te houden. Voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn vlees, vis, ei, kaas en zuivelproducten. Probeer zeker drie keer per dag een melkproduct met eventueel bijgevoegd eiwitpoeder te eten of te drinken.

DV_eiwitpoeder

Het is heel belangrijk dat je gevarieerd eet,  ik gebruik daar zelf vaak de site van het voedingscentrum bij. Je logt in en je vult precies in wat je gegeten hebt of wat je gaat eten.

Maar ook verborgen suikers en vetten komen op deze manier te voorschijn, ideaal als je twijfelt of misschien een beetje onzeker bent over je voedsel (met name eiwit) inname.

Je krijgt een lijst van het ziekenhuis waar op staat wat je mag en moet eten maar er stonden zoveel producten niet op die ik wel wilde gebruiken dat ik het op internet ging naslaan en kwam zodoende bij het voedingscentrum terecht.

voedingscentrum-eerlijk-over-eten

Met de eetmeter van het voedingscentrum kun je een optelsom maken van de maaltijden die je die dag hebt gegeten, zie www.voedingscentrum.nl

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Eiwit inname berekenen

  1. gerard op

    ik heb 5 jaar gelden een maag verkleinen gehad ik woog toen 175 kilo ik ben er 42 kilo afgevallen maar er gaat nu niets meet van af ik weeg nu nog steeds 133 kilo en daar blijf ik op steken

  2. Nicole op

    Gerard,

    Alhoewel ik 42 kilo al een hele prestatie vind kan ik me voorstellen dat je hier van baalt, wat zegt je diëtiste en casemanager hierover. Hebben ze als nagekeken waar het aan kan liggen?

    Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *