Komkommer bakjes

Deze gezonde “toastjes” zijn makkelijk te maken en bevatten amper calorieën. Ze zijn met iedere salade te vullen, maar ook heerlijk met wat filet americain, Hollandse garnalen of stukjes surimi .

 

Alles wat je nodig hebt:

  • 1 kokommer
  • 1 dunschiller
  • 1 meloen bolletjes lepel

komkommer dikkevriedin GBP

 

  1. Schil de komkommer met de dunschiller. Je mag uiteraard de gezonde schil van de komkommer laten zitten, maar boen deze dan flink schoon onder stromend water.
  2. Snijd  de komkommer in pakken van ongeveer anderhalve cm en hol met het meloen bolletjes lepel het pakje uit, maar pas op niet te diep, er moet een klein bodempje blijven zitten. Heb je geen meloenbolletjes lepel gebruik dan voorzichtig een niet te spits lepeltje.
  3. Vul de komkommer bakjes met een frisse tonijnsalade of bijvoorbeeld filet americain, Hollandse garnaaltjes.

kokommerbakjes dikke vriendin foto

 

 

Laat een berichtje achter wat jij als vulling verzonnen hebt?

Wist u dat?

  • Komkommer bevat veel sulfaten. Deze mineralen stimuleren de nieren om het urinezuur af te drijven, wat een afvalstof is. Doordat je deze urinezuur verliest stimuleert het om vet af te drijven en het vet op je cellen.
  • Door het mineralen zwavel en silica, die in komkommers zitten, zou je haar sneller groeien. Ook zorgt silica ervoor dat je haar en nagels meer gaan stralen en sterker worden. Maar dat is niet het enige; silica heeft ook baat voor de conditie van de gewrichten.
  • In een komkommer zitten bijna alle soorten vitamines die je op een dag nodig hebt. Er zit vitamine A, B en C in, wat het immuunsysteem een handje helpt en je energie geeft. Laat de schil er wel omheen, daar zitten de meeste vitamines in!
  • Het is geen wonder dat komkommers vaak in huidproducten worden gebruikt. In de groente zit namelijk veel kalium en  magnesium en dat is goed voor je velletje!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *