Komkommer met gerookte zalm salade

Ik heb nog restjes van het weekend over en fabriceer hier in een handomdraai een lekkere lichte lunch voor mij en mijn visite. De vette zalm, het ei en de fris zoete saus zijn een mooie bron aan gezonde eiwitten.

ALS LUNCH OF VOORGERECHT voor 2 personen

Sausje:

  • 1 volle eetlepel kwark of griekse yoghurt                                 saladeschuii
  • 1 eetlepel philadelphia light
  • 2 volle theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zoetstof of honing
  • 1 komkommer
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 rode ui
  • 1 gekookt ei
  • Meng alle ingrediënten van de saus goed door elkaar
  • Boen de komkommer goed onder stromend water ik gebruik hier een nagelborsteltje voor, leg de komkommer op de snijpank en schil met de dunschiller (beetje duwen) lange slierten komkommer.
  • Snijd of scheur de zalm in kleine stukjes.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Snipper de rode ui fijn of in dunne ringetjes

Leg de slierten komkommer nonchalant over het bord, verdeel de stukjes paprika, ui en zalm zo dat het een mooi schilderijtje word. Verdeel 6 of 7 toefjes saus en de 2 stukjes ei op het bordje. Maak eventueel wat komkommer zalm rolletjes  leg deze 2 stuks op het bordje erbij.

 

index

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *