Komkommer rolletjes

Komkommer is een van de meest gegeten groente in Nederland. Ze bevatten zeer weinig calorieën per 100 gram 13 kcal. Dat komt omdat ze voor meer dan 90% uit water bestaan. Er zit ook een kleine hoeveelheid vitamine C, B1, B2, kalium en vezels in. Vergeet niet dat je de schil van een komkommer moet laten zitten. Waarom? Hier zit namelijk super veel vitamine C in (ongeveer 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Wel eerst heel goed onder stromend water afboenen.

 

Ingrediënten komkommer rolletjes met Kip, zalm of kaas

 • 1 eetlepel philadelphia lightDikke vriendin - komkommer
 • 2 volle theelepels kerriepoeder
 • 1 volle eetlepel kwark of griekse yoghurt
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel zoetstof of honing
 • 1 komkommer
 • 2 plakjes kipfilet (broodbeleg)
 • 2 plakken 20+ kaas
 • 150 gr in plakken gerookte zalm

Bereidingswijze

 1. dunschillerdikkevriendinBoen de komkommer goed onder stromend water ik gebruik hier een nagelborsteltje voor, leg de komkommer op de snijpank en schil met de dunschiller (beetje duwen) lange slierten komkommer.
 2. Leg een komkommer sliert op de plank en snijd de kip, zalm of de kaas even breed als de komkommer sliert, bedek ongeveer 2/3 van de komkommer sliert met de kip, zalm of kaas en smeer ongeveer 2 theelpels van de saus over het beleg.kiprolletjedikkevriending
 3. Rol de sliert op en zet er een prikker in en ga zo door tot je er genoeg hebt.
 4. Maak je werkblad iedere keer schoon met keukenpapier, en maak de zalm rolletje het laatst anders smaakt alles naar vis

 

Tip; maak deze rolletjes met zalm en leg deze bij de komkommer gerookte zalm salade

 

Wist u dat?

 • Komkommer neemt slechte adem weg – Neem een schijfje komkommer en druk het 30 seconden tegen je verhemelte met je tong. De fytochemicaliën zullen de bacteriën in je mond, die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem, doden.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *