
Bolognese saus met vegetarisch gehakt
Wij eten 2 keer in de week geen vlees of vis, tegenwoordig heb je een ruim assortiment vegetarische vleesvervangers. Zit daar wel genoeg eiwit in? Ja, in bijvoorbeeld het vegetarisch gehakt uit dit recept zit net zoveel eiwit als in bijvoorbeeld rundergehakt.
Recept voor 4 personen:
INGREDIËNTEN:
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 winterwortel
- 1 rode paprika
- 500 gram trostomaten
- 1 kleine prei
- 1 grote ui (rode)
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel zoetstof
- 1 eetlepel kappertjes
- 175 gram vegetarisch gehakt (tivall)
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
- Courgetini of pasta
- Snijd de rode ui, de wortel, de paprika in kleine stukjes, ik gebruik hier voor de kleinste blokjes snijder van de nicer dicer.
- Snijd de prei in kleine stukjes en de tomaat in kleine dobbelsteentjes
- Bak in een diepere koekenpan de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de prei toe en bak deze 2 minuten mee
- Voeg de wortel en de paprika toe en bak deze 5 min mee.
- Voeg tomaten, de tomaten puree, de oregano, rode wijnazijn, en de zoetstof toe en meng dit goed door elkaar, de zoetstof is als tegen hang van de azijn en het bittertje in de tomaten
- Doe de deksel op de pan of leg een stuk aluminium over de pan en druk deze goed aan. Laat de pan op zacht vuur zeker 20 min pruttelen, roer af en toe door.
- In tussen tijd maak je de gourgetini of zet je het water op voor de pasta
- Als de saus 20 min heeft op gestaan voeg je het gehakt, de kappertjes, 3 theelepels zout, vers gemalen zwarte peper en wat gescheurde basilicum blaadjes toe. verwarm dit een paar minuten mee.
Tip:strooi voor het serveren wat Parmezaanse kaas over de saus.
Tip:maak de dubbele hoeveelheid saus en vries deze in.
Het gerecht is met courgetini in plaats van pasta lichter verteerbaar en veel minder calorierijk.




Pingback: Gourgette pasta maken