
Courgette pasta maken
Courgette pasta ook wel courgetthi genoemd is op dit moment een ware hype je kunt de slierten zowel rauw als gekookt eten. Het is gezond en lekker licht verteerbaar en bevat weinig calorieën. Je kunt ze al kopen vanaf 10 euro en zijn ook geschikt voor wortel en aubergine slierten te maken. Een mooie manier om kinderen meer groenten te laten eten
Recept voor 4 personen
Nodig:
- 3 Courgettes
- 1 spirelli spiraal snijder
- Vergiet
- Schuimspaan
- Kook een pan water met wat zout.
- Boen de courgette onder stromend water goed schoon en snijd het steeltje eraf.
- De spiraal snijder heeft twee zijden een fijne en een wat grovere, voor de pasta is de grove snijder het lekkerst, deze werkt als een puntenslijper. Steek de dunste kant van de courgette in de snijder en draai een beetje duwend de courgette rond in de snijder.
- Doordat je geen houvast hebt bij het laatste stukje van de courgette zit er een opzetstukje met pinnen bij die je in het overgebleven stukje drukt, zo kun je de courgette bijna helemaal gebruiken.
- Als het water bijna kookt mogen de courgette slierten voor 3 minuten in het water.
- Haal de slierten met de schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken in het vergiet, ze hebben dat nog een lekkere bite.
Serveer met een lekkere bolognese saus of met zelfgemaakt pesto en rode snoeptomaatjes.
TIP:Ongekookte courgette, wortel slierten zijn ook lekker en decoratief door een salade
Tip: kijk dit filmpje voor een demonstratie https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=youtube%20gefu%20spirelli




Pingback: Bolognese saus met vegetarisch gehakt
Top ????????????????
En heel makkelijk, mvrg Nicole
Je kunt ook de slierten rauw in een vergiet doen en er dan kokend water overheen gieten.
Ingrid, daar heb ik zelf nog niet aan gedacht, nog makkelijker bedankt voor de tip. Mvrg Nicole