4 weken na mijn GBP operatie

Vandaag is het precies 4 weken geleden dat ik geopereerd ben aan een Gastric Bypass operatie en in deze vier weken is veel gebeurd.

Vrijdag 1 juli was de grote dag dat ik onder het mes ging, doordat de stroom was uitgevallen in het MMC Veldhoven lag ik 2 uur later dan gepland op de tafel van de chirurg. Zondag ochtend mocht ik gelukkig weer naar huis. Als ik terug kijk heb ik misschien iets te makkelijk over de operatie gedacht. Ik verwachte heel naïef binnen een week al een hele pief te zijn en dat viel me gewoon heel erg tegen. Ik was gauw moe en duizelig en had nog zij pijnen en verveelde me dood, want ja ik ben nou eenmaal geen stil zitter. Gelukkig waren het schrijven van mijn blogs en recepten op facebook en voor dikke vriendin een heerlijke afleiding en kon ik daar mijn frustraties in kwijt, mijn dank is ook heel groot voor alle reacties, tips een aanmoedigingen van jullie.

Dikke vriendin - stroomstoring
Thuisgekomen moet je weer leren eten , en ja ik noem het echt leren eten je bent namelijk met bijna niets anders bezig.

Alles, maar dan ook echt alles wat je eet moet gewogen worden. Het inschatten van hoeveelheden eten vond ik in het begin dan ook heel moeilijk. Dit vond ik moeilijk omdat ik toen en nu nog steeds geen vol gevoel ken. Daarnaast is het gevoel voor honger er ook niet, dit hoort bij de begin tijd van een GBP operatie. De angst om te veel te eten was vooral in het begin heel beangstigend. Ik was heel bang een dumping te krijgen en gelukkig ben ik daar tot nu van gespaard gebleven.

Binnen mijn nieuwe eetpatroon moet ik vooral veel eiwitten eten en goed nadenken over wat ik eet. Ik vindt het nog steeds moeilijk om een half uur voor en na het eten niet te drinken. Ik heb de timer van mijn telefoon de hele dag aan staan want als ik klanten aan het helpen ben heb ik geen benul van de tijd. Ben je in mijn winkel en je hoort een irritant wekkertje afgaan dan weet je waarom ik in een keer van de werk vloer verdwijn, ik moet namelijk weer iets gaan eten of drinken! Dat eten kost veel tijd ik moet op iedere hap 20x kauwen en er maar liefst 30 minuten over doen. Nou sorry hoor, maar dat lukt me niet! Persoonlijk vind ik 10 minuten al een hele bevalling maar ik doe mijn best. Ik zou zeggen probeer vanavond als je aan het avond eten bent 20x te kauwen op ieder hap en 30 minuten om je bordje eten leeg te eten. Vergeet dan niet dat mijn portie eten maar 225 gram is.

nicole aan heteten

Je mag de eerst 4 weken niet sporten en daar baal ik enorm van. Ik zit sinds begin maart eindelijk in een sport ritme en ging voor de operatie drie keer per week naar de sport school. Dit ritme is nu helemaal verstoord en ik hoop dit snel weer te mogen opbouwen. Gelukkig mag ik volgende week onder begeleiding in het MMC Eindhoven gaan sporten, 3x in de week word ik om 8 uur in de ochtend verwacht. Misschien een beetje vroeg maar het sluit perfect op mijn werktijden aan.

 Ik ben nu 4 weken na de operatie al 10 kilo afgevallen. Twee weken voor de operatie moest ik een modifast kuur doen, hiermee ben ik 11 kilo afgevallen. De totaal stand staat nu op -21 kilo. Dat is 4x mijn hondje Saartje op de foto.
Ik merk dit gewichtsverlies vooral aan mijn kleding en hoop dit straks ook aan mijn conditie te gaan voelen. Een goed conditie  is een van mijn belangrijkste redenen van deze GBP operatie.

Mijn doel is niet voor niets om gezond en fit te worden, en daar ga ik voor.

ik en saartje

Nicole, 29-07-2016

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

19 reacties op “4 weken na mijn GBP operatie

 1. Diana Borghs op

  Super goed bezig Nicole!
  Heb net een klein stukje vis voor je gehaald voor vanavond.
  Ja kan zo schrijfster worden!
  Ga zo door! ????

  • Nicole op

   Diana, lief dat je speciaal voor mij wat te eten hebt gehaald, verheug me vanavond op alle gezelligheid. xxxx Nicole

 2. Annette Veldman op

  Ik vind het geweldig wat je doet! Fijn dat je alles zo makkelijk bespreekbaar maakt!
  Wel hoop ik dat je humeur en gezelligheid hetzelfde blijven als voor de operatie, haha!

 3. Charlotte van Beukering op

  wat ben je toch een dappere dodo. ik vind het echt heel krachtig van je dat je dit aangaat en er zo gedisciplineerd mee omgaat.
  top dat je al 21 kilo bent afgevallen. staat je goed. je ziet er mooi uit.

  veel liefs Charlotte

  • Nicole op

   Dankjewel Gerrie, en je ziet wel dat de recepten voor iedereen geschikt zijn ook als je op je lijn wilt letten Groetjes Nicole

 4. Jeanne Vaske op

  Ik vind het wel leuk om mee te lezen hoe een ander hier mee om gaat. En in een ander ziekenhuis andere regels. En ook je kook tips kan ik hier en daar ook nog wat mee. Leuk ga zo door

  • Nicole op

   Liesbeth waar ik deze pagina mee heb opgezet is in het Catharinaziekenhuis geopereerd en het verschil in regel viel ons ook al op. Als jij leuke kooktips hebt ik hoor ze graag 🙂 dikkevriendin@gmail.com Mvrg Nicole

 5. ANGELA SANDERS op

  Ik denk aan je Nicole. Heel knap. Een kaartje van mij is onderweg.
  Hartelijke groet en hou vol.
  Angela

 6. Annemieke op

  Hey Nicole, ik was natuurlijk al fan van je winkel en Prima Donna, en nu ook van jou! Heerlijk zoals jij je blog schrijft, en zo herkenbaar. Super goed bezig! En respect dat je deze stap hebt gezet.

  • Nicole op

   Hoi Annemieke, ik moest wel ik woog 169,4 en ieder jaar kwamen er weer 5 kilo’s bij, ik had gelukkig nog geen last van mijn gewicht maar wat zou de toekomst brengen. Lief dat je een berichtje achter hebt gelaten. Groetjes Nicole

 7. Pingback: Alweer een jaar geleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *