IJsjes maken

Gezonde ijsjes maken stelt niets voor en is super leuk om te doen. Ik voelde me tijdens het experimenteren met de smaken net een klein kind. De ijs vormpjes heb ik bij de Blokker gekocht. Toen ik de smaak te pakken heb ik er nog gauw een bijgehaald. Lekker gezond en geen toegevoegde suiker.

 

ijsjeshouder

 

DE SMAKEN DIE IK HEB UITGEPROBEERD ZIJN:

 1. Cola light
 2. Yoghurt, banaan en zoetstof
 3. Peer
 4. Water meloen (zonder pitjes)
 5. Yoghurt, frambozen
 6. Zwarte thee, munt en zoetstof

5liggendeijsjes

 

 • Cola light vind ik zelf het minst van de 6, de siroop in het frisdrankje zakte naar beneden met het resultaat dat de helft van mijn ijsje naar licht gesuikerd water smaakte.
 • Yoghurt heb ik met een vierde deel banaan en een drupje vloeibare zoetstof in de blender fijn gemixt kan natuurlijk ook met de staafmixer, heerlijk van smaak en bleef mooi licht van kleur. Je kunt de zoetstof ook door honing vervangen.
 • Peer geschild en het klokhuis verwijderd, de helft van de peer in de blender met wat citroensap gepureerd. De peer is lekker zoet van zichzelf het citroensap had verkleuring tegen moeten gaan maar mijn ijsje was beige geworden. Aan de smaak deed het niets af die was lekker.
 • Water meloen de makkelijkste van de 6 smaken, heb ik alleen in de blender zonder toevoegingen gemixt. Heerlijk zoet van zichzelf en een mooie rode kleur.
 • frambosealleen
 • Yoghurt met verse frambozen, de favoriete van mijn man. Ik heb een paar diepvries frambozen met wat water gepureerd, anderhalve cm van de vormpjes gevuld en 1 uur laten invriezen. In tussen tijd yoghurt, diepvries frambozen en wat zoetstof in de blender fijn gemaakt en de vormpjes na een uur verder vol gegoten met de frambozen yoghurt.
 • Zwarte thee met munt, met warm water thee gezet en daar overvloedig veel muntblaadjes in gedaan. Toen deze afgekoeld was de muntblaadjes verwijder en de thee gezoet met wat vloeibaar zoetstof, kan ook met honing. Dit is mijn favoriet de smaak is zo lekker zomers, fris en zoet.

ypgurtijs

 

Op mijn verlanglijstje staan nog;

 • Verse sinaasappelsap  met als topje frambozen smaak je krijgt dan een soort raketje.
 • Zelf geperste appelsap met kaneel en zoetstof
 • IJsjes met zichtbare stukjes fruit

Heb jij nog leuke tips voor ijs smaakjes?

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “IJsjes maken

 1. Liesbeth op

  Ziet er weer erg aantrekkelijk uit. Mag ik mijn wensen indienen? 🙂 Groene thee met citroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *