Picture that

Hoe zou ik eruit zien als ik een kilo of 40 à 50 afgevallen zou zijn? Ik heb werkelijk geen idee!

Tot mijn puberteit heb ik eigenlijk een vrij normaal postuur gehad. Ik was wel een lang kind (ben 1.85 cm), geen fijn poppetje helaas,  maar niet dik eigenlijk. Vanaf mijn 12e (dus echt vanaf de puberteit) werd ik tot mijn grote frustratie in rap tempo dik, ondanks dat ik gezond at en eigenlijk altijd fysiek druk bezig was.  Toen ik vorig jaar de diagnose ADHD kreeg, vielen er veel puzzelstukjes op hun plaats, qua onrust, drukte, impulsiviteit, concentratie etc. Op school kon ik me redelijk in het gareel houden, maar eenmaal thuisgekomen was er geen houden aan en vloog ik alle kanten op. Zodra het kon vloog ik naar buiten om daar te spelen, rennen, bomen klimmen, stoeprandje butsen (wie kent dat nog? :-)), touwtje springen, elastieken, etcetera. You name it! Ik hockeyde, had keeperstraining,  fietste elke dag 22 km, heb (op jongere leeftijd) ook nog geturnd en aan ballet gedaan (al was dat volgens mijn balletlerares niet echt succesvol en voor mij daarmee toch wel licht traumatisch dankzij haar, wellicht nog wel ooit daarover meer). Toch ondanks al deze fysieke activiteiten, mijn ADHD en van huis uit een gezond en verantwoord eetpatroon werd ik helaas toch dik, heel dik. Vijf jaar geleden woog ik nog 40 kilo meer dan nu en zoals je ziet ben ik nog steeds behoorlijk zwaar.

Normaal

Maar goed, wat ik eigenlijk wilde vertellen is dat ik mezelf dus nog nooit ‘normaal’ heb gezien (qua postuur dan he! :-)). Niet als puber en zeker niet als volwassene. Ik heb dus werkelijk geen idee hoe ik eruit zou zien als ik toch wel behoorlijk wat kilo’s minder zou wegen.

Motivatie

Omdat ik sowieso best wel visueel ben ingesteld, maar (mede door de ADHD denk ik) behoorlijk impulsief, moeite heb om verleidingen te weerstaan, om mijn lange termijn doel voor ogen te houden heb ik gezocht naar een manier om mezelf te motiveren. Motivatie, commitment of stok achter de deur, het is maar hoe je het noemt :-). Ik weet namelijk dat ik in dit traject geregeld mezelf de vraag zal gaan stellen: waarom doe ik dit eigenlijk? Ik ben er klaar mee, ik wil ook gewoon een keer iets lekkers eten, ik heb (ook) geen zin om te gaan sporten. Toch weet ik dat als ik mezelf op die momenten niet tot de orde roep en me voor ogen houd dat ik wil gaan voor mijn langere termijn doel, dat het niet gaat lukken. Zodoende had ik bedacht dat ik het visueel wilde maken. Wat is het doel waarvoor ik ga? Aangezien ik ook geen oude foto’s of zo van mezelf heb (als volwassene) waarop ik nog een goed figuur heb, heb ik het anders aangepakt.

Dikke Vriendin - Liesbeth Voor en na

Huidige situatie (2016) en hopelijk toekomstig uiterlijk

Samen met Mariëlle (zij noemt mij haar ‘dikke vriendin’ en ik hoop dat ze dat figuurlijk bedoelt, haha) heb ik bij Foto Maas in Sittard (www.fotomaas.nl) een fotoshoot gedaan en één van de foto’s heeft Marcel op mijn verzoek gefotoshopt naar een ‘normaal’ postuur. Ik heb er uitdrukkelijk bij gezegd dat ik niet naar een maatje 36 of fotomodel geshopt wilde worden. Het eindresultaat moet nog steeds op mij lijken, maar dan met een kilo of 40 à 50 minder. En ik moet zeggen. Ik ben super blij met het resultaat!

Nu alleen nog maar even in ‘real life’ datzelfde doen 😉 Deze foto heeft Marcel voor mij 30 x 30 cm afgedrukt en heb ik in de kamer in het zicht staan, zodat ik steeds geconfronteerd word met de huidige situatie en mijn gewenste resultaat. Zou natuurlijk wel top zijn als ik over een jaartje of zo nog een foto kan maken en dat ik inderdaad er ongeveer zo uit zie! Wat zou ik daar blij mee zijn.

Ik hoop in elk geval dat deze foto me ‘op koers’ houdt. We gaan het zien 🙂

Mocht je na het lezen nog andere tips hebben hoe jij jezelf gemotiveerd houdt, laat dan gerust een berichtje achter. Zou ik leuk vinden!

Groetjes, Liesbeth

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

11 reacties op “Picture that

 1. Christel van stiphout op

  Je zult versteld staan. Ik spreek uit eigen ervaring. Na 80kg te zijn afgevallen en heel ander mens. Heel veel succes met jullie afvalrace en nieuwe leven!

  • Liesbeth op

   Wat super dat je maar liefst 80 kilo afgevallen bent. Ja, dat zal wel inderdaad dat je daar een ander mens van geworden bent. Ik kan het me nu nog niet steeds niet voorstellen dat ik ooit een normaal postuur zou hebben, maar ik hoop het van harte! Dank voor de lieve woorden en als het goed is kun je ons blijven volgen (als je dat leuk vind natuurlijk he! :-))

 2. Minke Scheerder op

  Liesbeth, voor mij ben je wie je bent. Hadden elkaar 20 jaar niet gezien en pakten het gesprek zo weer op. Dik of dun, jij bent Liesbeth en een lieve , vrolijke vrouw. Wens je veel succes met afvallen en hoop, zeker voor jou, dat als we elkaar weer zien jij het figuur hebt wat jij graag wilt. Xxx Minke

  • Liesbeth op

   Wat lief, dankjewel! Word er verlegen van (maar ben natuurlijk wel blij met het compliment 🙂 ). Het was inderdaad alsof er gewoon helemaal geen 20 jaar tussen heeft gezeten. Als ik echt zoveel afgevallen ben, zal ik een naamplaatje opdoen! haha…. Het ga je goed en leuk dat je ons volgt sowieso. Mocht je leuke of lekkere tips hebben, die zijn altijd welkom! Groetjes, Liesbeth

 3. Hanneke op

  Wat n mooi openhartig verhaal liesbeth… Ik hoop dat het je gaat lukken. Je bent n mooi mens, vond het altijd leuk om met je te kletsen bij diva! Ik blijf je pad via deze weg wel volgen, goed bezig!!!????

  • Liesbeth op

   Och, wat lief! Ja, voelt wel een beetje heel erg openhartig af en toe :-). Maar ja, misschien helpt het anderen ook! Enne, likewise. Jammer dat je weg gaat bij Diva’s, maar ik verwacht dat je vast met mooie nieuwe dingen bezig gaat. Leuk dat je ons (mij) volgt! Groetjes, Liesbeth

 4. Marielle op

  Super trots op mijn ‘dikke vriendin’ die ik al meer dan 25 jaar ken en mijn ‘dikke vriendin’ is! En voor mijn kids ook de liefste. Zonder Liesbeth geen goede verjaardag. Wat een mooie site met mooie eerlijke verhalen. Succes! En mijn droom met jou wandelen door het mooie Limburgse landschap en dan op een gezellig terrasje een kopje thee drinken. Liefs marielle

  • Liesbeth op

   Lief, dank dank! En ja, die droom deel ik met je, misschien mag het kopje thee dan ook wel iets sterkers worden dan! 😉 ‘Dikke’ knuffel, Liesbeth

 5. Hee Liesbeth,
  Het was super gezellig met die 2 dikke vriendinnen samen in mijn fotostudio ! 🙂
  Wat een lol samen en wat een heerlijke humor, mooie lach en gezellige uitstraling heb je !
  Je hebt je voorgenomen om van alles te verliezen maar zorg dat je nooit en te immer deze eigenschappen verliest, onder de streep is dat minstens zo belangrijk !
  Bij deze wil ik je heel veel succes wensen en ga er vanuit dat ik over een tijdje kan opscheppen met jouw succes ! 😉

  Groetjes uit Sittard !

  • Liesbeth op

   ???? Wat ontzettend lief! Ik word er verlegen van. Het was inderdaad erg gezellig en grappig. Ben ook echt blij met de foto’s, maar dat had ik al gezegd. Erg knap gedaan ook de ‘slanke’ versie van mij, nu alleen nog in real life he! Laten we afspreken dat als het lukt we een ‘zoek de verschillen’ fotoshoot doen. haha. Dan mag jij zeker opscheppen met mijn succes hoor, graag zelfs! Als ik het dan ook met het jouwe mag doen! ???? Groetjes terug uit Eindhoven.

 6. Aafke op

  Hi Nicole, vorige week mijn gbp gehad en nu op jouw site beland. Erg leuk om alles terug te lezen en wat een lekkere recepten. Dank je wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *