Komkommer, ei en ansjovis

Dit komkommer, ei en ansjovis hapje aten wij altijd bij vrienden Marijke en Peter aan boord, lekker bij de borrel maar ook lekker op een cracker voor de lunch. Weinig calorieën, gezond en met de nodige eiwitten.

 

WAT HEB JE NODIG VOOR 16 STUKS:

a83dad08-2c0c-40f1-b1e0-94127e79931f

  • 1 komkommer
  • 2 gekookte eieren
  • 1 blikje ansjovis filets op olie
  1. Boen de komkommer onder stromend water goed schoon, laat de schil zitten en snijd 16 plakjes van ongeveer 1/2 cm.
  2. Snijd het ei met de eiersnijder in plakjes, geleerd van Marijke dat dit de makkelijkst manier is want anders worden de plakjes te dik en kan het plakje ei ook makkelijk kapot gaan.
  3. Scheur 4 ansjovis filets ieder in 4 stukjes.
  4. Leg op de komkommer een stukjes ei en op het ei een stukje ansjovis

crackerei

Lekker makkelijk en snel klaar

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Komkommer, ei en ansjovis

  1. José op

    Wat ik me bij veel van de snacks afvraag, hoeveel mag je er van hebben als tussendoortje. Mis soms de hoeveelheden erbij vermeld.

    • Nicole op

      Beste jose, dat kun je het beste bespreken met de diëtist van jou ziekenhuis, ieder ziekenhuis heeft andere regels. Ik ben geen arts en daarom adviseer ik je om goed via de regels van je ziekenhuis te handelen. gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *