Borrel in de buik

Ik lig op de bank te slapen met de schuifdeuren naar de tuin open, de vogeltjes fluiten en de wind blaast zachtjes door de balderen. Maar dan wordt deze zomerse rust verstoord door het geluid van een dreigende onweersbui met gerommel in de verte.
fanfare03
Zo luid dat ik er wakker van word. Uit mijn buik komen brom geluiden alsof er een grote beer boos is, borrelende afvoer geluiden en ik laat een harde boer.
Dat gerommel in de verte ben ik zelf, mijn buik maakt sinds de operatie de meest vreemde geluiden  ik klink als de afvoer van onze vaatwasser.
foto
Deze lawaaierige darmen horen vaak bij een Gastric bypass operatie. Je eten zakt in je darmen en veroorzaakt zo een luchtverplaatsing in je lichaam waardoor er een erg luid geborrel kan ontstaan. Er zit namelijk geen klep meer tussen je maag en je darm en dat is de oorzaak dat die luchtverplaatsing zo hoorbaar is – het is een open verbinding, als er iets in gaat moet de lucht er uit.
Dus tijdens een romantisch etentje, luxe diner of met vreemde mensen aan je tafel maakt je buik te pas en te onpas deze afvoer geluiden. Soms best wel gênant maar er is echt niets aan te doen en ik zal er gewoon mee moeten leven. En het doet gelukkig geen pijn.
Maar het blijft komisch als iemand verbaast naar mij kijkt als er weer een drumband in mijn buik begint te spelen of aan mij vraagt “heb jij nou zo’n honger”?
Ha ha, nee hoor het is gewoon de alien in mijn buik die naar buiten probeert te komen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

3 reacties op “Borrel in de buik

 1. annette elshof op

  succes met alles, duurt nog zeker een jaar voor alles in “orde” is. ik heb mijn gbp 6 jaar geleden gehad toen het nog gevaarlijk was.
  Ben in overpelt België geopereerd door een hele goeie chirurg.
  Ook ik ben ruim 40 kilo kwijt maar nu weer 20 aangekomen.
  Ja je leest het goed je kan aankomen. ik eet niet veel maar wel regelmatig.
  En lust graag een glaasje wijn. Maar heb nog steeds geen spijt van mijn beslissing om de operatie te doen.
  Veel succes en ook ik kom regelmatig in je winkel, je bent een positief mens, en dat zal je wel behouden ook al ben je minder gewichtig! Grt een medegenoot Annette Elshof

  • Nicole op

   Hoi Annette. ja het zijn spannende tijden na mijn GBP operatie, ik heb nog geen wijn durven te drinken ben veelste bang dat ik op mijn kop sta ha ha. Ik weet de kans om aan te komen is aanwezig helaas is deze operatie maar een hulpmiddel maar wel een die ik met beide handen aanpak. Dankjewel dat je mij een positief mens vind, xxxx Nicole

 2. Pingback: Wat is een Gastric Bypass, voor en nadelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *