
Courgettesoep
Van een vriendin kreeg ik van de week een overheerlijke courgette uit eigen tuin, dus heb hier een lekkere courgettesoep van gemaakt. Zo simpel, dat zelfs ik (als niet culinair wonder) die kan maken!
Ingrediënten
- 1 courgette, in blokjes
- 2 uien (fijngesneden)
- 1 prei (had ik nog liggen en moest op, maar kan ook zonder)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 ml kippenbouillon (je kunt natuurlijk deze soep ook vegetarisch maken, gebruik dan groentebouillon)
- 200 ml melk
- Peper, beetje kerriepoeder (naar wens op smaak brengen)
- 2 eetlepels groene pesto (bevat wel weer wat meer calorieën, dus zou je ook weg kunnen laten)
Bereidingswijze
- Uien, prei, courgette snijden;
- Doe wat olijfolie in de pan en bak daarin de uien met de geperste knoflook licht glazig;
- Voeg de prei toe en bak deze een beetje zacht;
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak dit al omscheppend ook even mee;
- Voeg daarna de bouillon en de melk toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de groenten met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe. Ik heb nog een beetje kerriepoeder erbij gedaan en moet zeggen dat dat de smaak nog meer ophaalt.
- Als laatste zou je nog een beetje groene pesto er door kunnen doen, maar daar heb ik vanwege de calorieën niet voor gekozen. Je kunt natuurlijk een klein toefje in het bord doen voor de kleur.
Mij kun je blij maken met zo’n kop heerlijke courgettesoep.



