Ovengerecht kip in Italiaanse tomatensaus

Ik vind het super leuk om eters te krijgen. Maar wil voor mijn visite alle aandacht hebben en niet de hele tijd in de keuken staan. Dit recept kun je smorgens maken, de schaal in de koelkast zetten en hoeft dan alleen nog maar in de oven als je visite er is. Handig hé ?

 

INGREDIËNTEN:

ingre kip

Saus

  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 volle eetlepel tomaten puree
  • 2 kip bouillon blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 15 gram  (doosje) basilicumblaadjes
  • 1 volle eetlepel gedroogde oregano
  • 1 glas witte wijn (ik had nog rosé open staan)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 1 theelepel zoetstof

 

WAT HEB JE NOG MEER NODIG:

  • 3 kipfilets
  • 2 bolletjes mozzarella light (lidl)
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijf olie of vloeibare boter
  • Peper en zout

kip

Saus:

  1. Zet de oven op 200 graden.
  2. Snipper de rode ui en bak deze met de uitgeperste knoflook in de olijfolie tot deze glazig is.
  3. Voeg de klein gesneden rode paprika toe en bak deze 2 min mee.
  4. Dan mag het glas wijn en de bouillon blokjes toegevoegd worden, laat de wijn even mee koken dan kan de alcohol eruit verdampen.
  5. Giet de blikjes tomatenblokjes in de pan, de oregano en voeg daar 1 volle eetlepel tomatenpuree toe.
  6. Zet het vuur zacht en laat de pan met deksel of aluminiumfolie erop zeker 20 minuten zachtjes koken.
  7. Na 20 minuten mag het vuur uit, voeg dan de snoeptomaatjes, vers gemalen peper, de zoetstof en de basilicumblaadjes toe.

 

Tweede gedeelte van het recept:

  1. Snijd de kip een keer door zodat deze niet zo dik meer is.
  2. Kruid deze met peper en zout.
  3. Bak de kip in de olie tot deze een mooi kleur krijgt, maar niet gaar bakken.
  4. Leg een een paar scheppen saus op de bodem van je ovenschaal  en laag daar de gebakken kipfilets op.
  5. Dan mag daar de rest van de saus overheen.
  6. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de saus en strooi over het geheel wat Parmezaanse kaas.
  7. Dek de ovenschaal met een royaal stuk aluminium folie en laat de schaal 20 minuten met de folie en daarna nog minimaal 10 minuten zonder de folie in de oven bakken.

 

Serveer met een lekkere frisse salade en volkenpasta of brood de saus is te lekker om te laten liggen.

kip mozzarella

TIPS:

  • Maak het hele recept smorgens zodat je het tijdens je etentje alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.
  • Ook kun je de saus een dag van te voren maken dat scheelt ook veel in tijd.
  • Je kunt de saus ook in vriezen.

tafel

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

5 reacties op “Ovengerecht kip in Italiaanse tomatensaus

    • Nicole op

      Kim, toen ik heb het afgelopen zondag gemaakt en toen de schaal uit de oven kwam leek het of de saus nat was, dit is niet zo dat is het vocht wat naar boven is gedreven tijdens het garen. Ik zou het leuk vinden als je een bericht achter laat maar ook als je het recept hebt aangepast. Groetjes Nicole

  1. Liesbeth van der Bruggen op

    Nicole,we hebben vanavond deze schotel gemaakt,met mijn zus Petri uit Duitsland,we hebben er Turk brood bij gegeten,het was heerlijk.
    Is voor herhaling vatbaar,jullie hebben un leuke en overzichtelijke site,top.
    Groetjes liesbeth

    • Nicole op

      Dank je wel liesbeth leuk 🙂 dat je een bericht achter hebt gelaten en bedankt voor het compliment het is altijd leuk om te horen dat het recept lekker was. Groetjes Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *