Shake it baby

Afgelopen maandag ben ik begonnen aan mijn ‘Modifast periode’ en ik moet zeggen, tot op heden valt het mee. Overdag gaat het gelukkig helemaal prima en ben ik me er amper van bewust, maar zo na het ‘avondeten’ vind ik het moeilijk worden. Sowieso mis ik mijn lekkere cappuccino. Ik mag alleen koffie zonder melk helaas, alleen krijg ik daarvan helaas pijn in mijn maag, dus dan maar geen koffie. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om te drinken, als thee, water, 2 opkikkers op een dag, glaasje Rivella.

Ik heb er nu dus 3 dagen echt op zitten en eerlijk gezegd zitten er ook voordelen aan. Persoonlijk vind ik het best prettig om niet te hoeven bedenken wat vanavond nou weer te moeten koken bijvoorbeeld. Dat vind ik soms toch echt  weer een uitdaging, om te bedenken wat je nu weer moet gaan koken. Voordeel is natuurlijk ook dat je toch echt veel minder afwas hebt, veel minder boodschappen en zelfs minder afval produceert.

Sinds maandag is er 2,5 kilo af, superfijn natuurlijk. Toch valt me dat wel een beetje tegen eigenlijk. Vooral ook omdat ik voor mijn gevoel gisterennacht toch zeker al 3 liter (kilo) vocht ben verloren. 🙂 Gewoon maar liefst 4 x wakker geworden omdat ik zo nodig moest plassen, en dan ook nog veel! Ja, zo kan ik het ook, dat al het vocht afgedreven wordt! 😉 Natuurlijk kon ik ook niet meer in slaap komen, kreeg een flinke zeurende pijn in mijn onderrug (waar ik me dan weer druk om maakte, zullen mijn nieren toch niet zijn die de Modifast niet fijn vinden? Gelukkig geen heel erge piekeraar! ;-)), dus werd moe wakker. Wel 1,5 kilo lichter in een dag, maar ja… ik vrees dat dat toch echt vooral gewoon vocht was.

Kippenkracht

Tijdens het sporten gisteren viel me op dat mijn conditie en vooral de kracht dus ook echt al een stuk minder was dan bijvoorbeeld afgelopen zondag, toen ik dezelfde toestellen heb gedaan en ik dat goed volhield. Maar ja, het is ook echt niet voor niets dat ze zeggen dat je die extra eiwitten moet nemen voor je spieren, gelukkig kan ik daar na de operatie mee beginnen. Voor nu gewoon even doorzetten. Het is allemaal voor een goed doel.

Saaaaaai

Waar ik het meeste moeite mee heb, is het feit dat het allemaal vloeibaar is. Dat je nergens echt een ‘bite’ hebt. Persoonlijk vind ik de pudding variant eigenlijk nog het prettigst, omdat je dan nog iets het gevoel hebt dat je iets eet. Maar het blijft natuurlijk een shake. 200 ml water in een beker, poeder erbij en shake it baby! Mag je dan echt niets anders? Jawel: In de folder van het Catharina ziekenhuis staat:

Gebruik

Het dieet met Modifast Intensive is eenvoudig. U gebruikt 3 zakjes Modifast Intensive per dag, waarmee u het ontbijt, de lunch en de warme maaltijd vervangt. Daarnaast eet u niets anders; alleen tijdens moeilijke momenten mag u rauwkost zonder dressing of saus eten.

U kunt hierbij denken aan radijs, komkommer, wortel, paprika en bleekselderij.

Aanvankelijk dacht ik dat echt zo weinig mogelijk te doen, maar ik moet zeggen dat ik op dag twee toch echt wel flink die behoefte had. Zeker gisteren na het sporten, heb ik volgens mij een half bakje van die snoeptomaatjes gegeten. Ik vraag me dan af of ik daar wel goed aan doe. Is dat niet te veel? Komt het daardoor dat ik vandaag niets meer ben afgevallen dan gisteren? Voor mij zijn dat de lastigste zaken, dat alles onder een vergrootglas komt de liggen, dat je bijna 24/7 bezig bent met ‘is dit wel goed voor me’, ‘doe ik het wel goed genoeg’? Terwijl ik weet dat ik het eigenlijk gewoon goed doe en moet ‘loslaten’ wat het effect is. Je doet wat je doet, en meer kun je dus ook niet doen! Het is goed zo!

Nicole vertelde van de week dat zij dus ook echt wel die rauwkost heeft gegeten, broccoli, radijsjes, bleekselderij, tomaatjes, worteltjes. Ze was 11 kilo afgevallen in die twee weken, dus dat zou echt gewoon moeten kunnen. Dan ga ik er ook maar van uit dat het inderdaad geen kwaad kan.

Zweten

Dikke vriendin - zwetenWat me tijdens het sporten gisteren opviel is dat ik me helemaal suf heb gezweet. Nog veel meer dan anders eigenlijk. En dat verbaasde me. Toen ik dat tegen iemand zei, zei ze: ‘ja logisch toch? Je krijg veel minder zout binnen, dus houd je minder vocht vast.’ Daar had ik eerlijk gezegd niet aan gedacht en het verbaast me dan ook. Dat ga ik een keertje uitzoeken of dat inderdaad zo is. Ik ben in elk geval erg blij dat het deze dagen dan niet zo warm is, anders zou ik helemaal zweten als een otter! Haha.

Nou, tot zover mijn Modifast ervaringen tot op heden. Ik ben benieuwd eigenlijk ook of anderen dezelfde ervaringen hebben of nog ergens anders tegenaan lopen. Voor nu ben ik in elk geval heel blij met in ieder geval 2,5 kilo minder. Ik ben ooit ‘gestart’ op een BMI van 57,3 en zit nu op een BMI van 44,6. Toch hoop ik binnen nu en een maandje of 1,5 in de iets minder risicovolle BMI-range te komen, dus onder de 40. Ook voor mij zou dat al een super winst zijn! Nog ‘maar’ 4,6 punten!

Wordt vervolgd!

Groetjes, Liesbeth

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

10 reacties op “Shake it baby

 1. Suzanne Somers Brackel op

  Super Liesbeth houd vol !!!
  Ben trots op je
  En ook als het nu niet zo snel gaat
  Stilte voor de storm ????????

 2. Mireille van Steeg op

  Het is voor een goed doel, houd dat voor ogen. Over een paar dagen en misschien nu al gaat je maag erg rommelen, alsof je honger hebt. Maar dan is je maag aan het krimpen, kan zelf pijnlijk voelen. Maar ik vond dat wel erg motiverend toen om te weten dat je maag krimpt en dat het geen honger was. Succes en sterkte!

  • Liesbeth op

   Dat probeer ik me steeds voor te houden inderdaad. Maar het valt me echt niet mee als ik eerlijk ben. Ik houd me er super consequent aan en ben nog steeds niets meer afgevallen. Zit nog steeds op de 2,8 kilo die er af was, nadat ik de eerste nacht al het vocht had verloren. Maar ik blijf volhouden. Nog maar een weekje gelukkig!

   Dank voor je lieve en motiverende reactie! 🙂

 3. Minke Scheerder op

  Kanjer, je weet waar je het voor doet!
  Succes deze week met je modifast en sterkte met je operatie.
  Ben benieuwd naar de “nieuwe” Liesbeth ????????

  • Liesbeth op

   Dank dank… Gelukkig bijna aan het einde van mijn Modifast periode. Ik ben de smaken wel een beetje zat als ik eerlijk ben. Maar het is inderdaad voor een goed doel. Moet zeggen dat ik ook wel heel erg benieuwd ben naar de ‘nieuwe’ ik. Gisteren zei iemand tegen me ‘je bent aan het slinken’. Haha, dat vond ik wel een grappig beeld, laat maar komen dus! We gaan het zien he!

  • Liesbeth op

   🙂 Lief berichtje! Dankjewel. We gaan het zien hè. Hoop dat ik me de volgende keer als we elkaar zien, niet opnieuw hoef voor te stellen! 😉

 4. jantine op

  wat leuk dat ik jou blog heb gevonden, ik begin maandag met de shake weken en heb wel inspiratie gekregen van jou verhaaltjes, dank je! 😀

  • Nicole op

   Jantine, wat ga jij een spannende periode tegemoet. Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust via een privé facebook bericht op de facebook pagina van dikkevriendin. Op naar een nieuw leven. gr Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *