Kruidige bloemkool soep

Deze soep is als een zonnetje op je bord, goudgeel en romig met lekker kruiden die de keel een beetje prikkelen. Zowel vegetarisch als met garnalen, kip of met ham blokjes te serveren en super makkelijk te maken.

 

 

 

20160806_184400

INGREDIËNTEN:

 

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 2,5 cm gemberwortel geraspt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1,5 eetlepel Massala (kerrie poeder)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl ketoembar
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 tl mosterd poeder/zaad
  • 1,5 liter magere melk
  • 500 cl kippen bouillon  van 2 blokjes
  • 2 el olie
  • Optie: 450 gepelde rauwe garnalen (diepvries).

 

 

  1. Bak in een soeppan de gesnipperde ui glazig in de olie, voeg alle kruiden en de gemberwortel toe en bak deze 2 min mee.
  2. Voeg de bouillon en de melk toe en laat dit 15 min zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer fijn en proef of er nog zout en peper toegevoegd moet worden.
  4. Optie; voeg dan de rauwe garnalen toe, deze niet koken want dan heb je kans dat ze taai worden, laat ze in rustig in de soep garen terwijl deze afkoelt.

 

 

 

Optie: je kunt de soep vegetarisch serveren maar ook met garnalen, stukjes gerookte kip of ham blokjes.

Optie: Lekker met naan brood.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Kruidige bloemkool soep

  1. Ingrid op

    Vanavond deze soep gemaakt en gerookte kip toegevoegd vlak voor sereveren Heb alleen een vraag : is het 1,5 liter of 1,5 deciliter melk. De smaak vond ik goed maar de soep vond ik heel dunnetjes (ik heb volgens recept de 1,5 ltr. gedaan) groet, Ingrid .????

    • Nicole op

      Hallo Ingrid,
      Wat leuk dat je het recept hebt gemaakt, het is anderhalve liter melk, 1500 dl. Had je wel een grote bloemkool? Want ze zijn op dit moment een beetje klein. Wat je nog zou kunnen doen is een heeeeeel handig trucje, gooi een paar eetlepels aardappelpoeder door je soep en je soep is dikker. Groetjes Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *