
Broccoli & zalm ovenschotel
Ik vind een dampende ovenschaal altijd zo gezellig staan op tafel. Dit recept kwam tot stand omdat ik al een tijdje een groot blik met zalm in mijn keukenkastje had staan en ik maar niet wist wat ik er mee ging doen. Uiteindelijk werd het dit ovengerecht en het is een blijver.
INGREDIËNTEN:
- 450 gr knolselderij in stukken gesneden
- 350 gr geschilde aardappelen in stukken gesneden
- 500 gr broccoli
- 418 gr ( groot ) blik zalm
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 100 ml magere melk
- 3 eieren
- 75 gram geraspte 30 plus kaas
- 200 gr (bakje) hüttenkäse
- 1 volle eetlepel mierikswortel
- 1 rode puntpaprika in reepjes
- 2 uien gesnipperd
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de aardappels en de knolselderij tot deze gaar zijn (zonder zout).
- Bak de ui en de uitgeperste knoflookteentjes in 2 eetlepels olie in een ruime pan of wok glazig.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel van de broccoli in kleine blokjes en bak deze met de reepjes paprika bijde uien voor 5 minuten mee. (halfhoog vuur)
- Verdeel het broccoli paprika mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Klop in een schaal de eieren met de hüttenkäse los, voeg er gemalen peper en de geraspte kaas bij en meng dit goed. Giet dit over de het broccoli paprika mengsel in de schaal en smeer het mengsel goed uit.
- Verkruimel hierover de uitgelekte zalm.
- Giet de aardappels/knolselderij goed af en stamp deze met de mierikswortel, 2 theelepels zout en de melk tot een puree, deze mag over het broccoli mengsel in de ovenschaal.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze voor 25 minuten.




Pingback: Eiwit: vlees, vis of vleesvervangers?