Frisse witlof salade met rosbief

Lekker het bittere van de witlof met het frisse van de sinaasappel en de appel. Witlof is licht verteerbaar, caloriearm en vol met vitamine C. De rosbief bevat veel ijzer en de amandelen vitamine E en gezonde vetten.  Kortom een super gezonde salade.

Ingrediënten witlof maaltijdsalade 2 personen

bord groot

  • 2 kleine stronkjes witlof
  • 1 ons peper-rosbief (AH)
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 sinaasappel of 2 mandarijntjes
  • 1 friszure appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 gezouten amandelen of walnoten

 

Dressing

  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel magere mayonaise
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel gembersiroop

 

bord zijkant

 

  1. Snijd het kontje van de witlof, verwijder ook het kegelvormige binnenste van de witlof
  2. Haal de blaadjes van de witlof los en verdeel deze in een platte schaal
  3. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de witlof
  4. Snijd de ongeschilde appel doormidden, verwijder het klokkenhuis. Snijd de appel in mooie dunne plakjes en sprenkel het citroensap over om verkleuren tegen te gaan. Verdeel over de schaal.
  5. Snijd de sinaasappel partjes een keer doormidden en verdeel deze samen met de rosbief en de amandelen over de schaal.
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en sprenkel over de salade.

 

Serveer met warm, knapperig volkoren stokbrood.

 

TIPS:

  • in plaats van amandelen kun je ook walnoten of pompoen pitjes gebruiken
  •  in plaats van peper-rosbief kun je ook gebakken kipfilet of gerookte kipfilet gebruiken

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *