Geen honger gevoel na de operatie!

Een veelgestelde vraag aan mij is; heb jij nou je kleine porties eet geen honger?
En dan antwoord ik altijd: ‘nee, mijn honger hormoon is voor een tijdje weggehaald, maar komt over zo’n 7 maanden terug’. Dat antwoord heeft denk ik wat meer uitleg nodig.

 

GEEN HONGER GEVOEL NAAR DE OPERATIE, HOE ZIT DAT?

Ghreline  is een hormoon dat vooral afgescheiden wordt door de maagwand en de eetlust opwekt. De naam komt van growth hormone-releasing peptide.  Ghreline is het enige bekende hormoon dat voedsel inname stimuleert.
Het wordt hoofdzakelijk geproduceerd in de maag, maar ook in de darmen. Door een maagverkleining wordt het gehalte Ghreline sterk minder, tot wel 70%. Maar helemaal weg is het niet. En men neemt aan, omdat het Ghreline gehalte na verloop van tijd weer stijgt, dat dit dus overgenomen wordt door bijvoorbeeld de darmcellen die ook Ghreline produceren.

Wel is duidelijk dat slanke mensen een veel lager gehalte van dit hongerhormoon in hun bloed hebben dan mensen met obesitas die aan het lijnen zijn. Daarom is het zo ontzettend moeilijk om af te vallen. Zodra je minder calorieën gaat eten, stijgt het Ghreline gehalte en krijg je erge honger.

geen-honger-4
Helaas laten de ervaringen zien, dat na een jaar de kilo’s er vaak weer aankomen. De maag wordt dan toch weer wat groter en het honger hormoon ghreline, werkt na ongeveer 7 tot 9 maanden weer zoals voor de ingreep. En dan is het weer opletten geblazen.

Daarom word ook altijd gezegd dat een gastric bypass/Sleeve operatie een HULP MIDDEL zijn om af te vallen en dat je het daarna ZELF moet doen.

 

ThereIsHope_preview

 

ER IS HOOP

Amerikaanse radiologen ontdekten dat de aanmaak van het in 1999 pas ontdekte hongerhormoon ghreline kan worden afgeremd door met microscopisch kleine bolletjes bloedvaatjes in de maag te blokkeren.  Het gaat om de zogeheten Bariatric Arterial Embolization (BAE), een procedure waarbij microscopisch kleine bolletjes met een katheter via de grote bloedvaten in de maag ingebracht worden. De methode is al jaren in gebruik om in noodsituaties bloedingen te stoppen. Met de BEAT Obesity, blokkeren radiologen de bloed toevoer in de buurt van de fundus (bovenste deel van de maag), het deel van de maag waar het hongerhormoon ghreline geproduceerd wordt. Een eerste kleinschalige klinische proef, met 7 proefpersonen, laat zien dat deze methode veelbelovend is.

Bron: foodblog

Nicole

Group of Multiethnic Hands Holding Hormones

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Geen honger gevoel na de operatie!

  1. Carla op

    Ik zou daar graag voor in aanmerking komen. Heb ook zeker een jaar geen honger gevoel gehad en een mooi resultaat van 50 kilo gewichtsverlies bereikt. Nu na 4 jaar merk ik dat het honger gevoel toch weer wat gaat toenenmen en dat is eng.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *