top 10 favoriete keukenhulpjes

Er zijn heel veel keuken hulpjes, denk aan de knoflookpers, blikopener, kaasschaaf,  of vergiet bijna ieder huishouden heeft deze wel. In dit lijstje staan de keuken hulpjes waar ik niet zelf niet zonder zou kunnen. Die voor mij het koken stukken makkelijke maken.

 

Op nr 1:

De ”nicer dicer”, deze gebruik ik zeker 5 keer in de week, ik ben namelijk een beetje lui aangelegd als het gaat op groenten snijden. Met deze alles kunner snijd ik alle in mooie blokjes, reepjes Het apparaat is licht, neemt weinig ruimte in mijn keuken kastje en mag in de vaatwasser. wat wil je nog meer. De nicer dicer is ook leuk om als cadeau te geven of te krijgen 🙂

nicer-dicer-plus-multischneider-12-teilig-071746078

Op nr 2:

Fijne rasp, waar je gember, knoflook of nootmuskaat mee raspt. Schaf je er een aan kijk dan of deze goed scherp is, bij raspen is vaak goedkoop is duurkoop. Ook deze neemt weinig ruimte in beslag en mag in vaatwasser.

Zester_ret

Op nr 3:

Siliconen kwastjes, deze heb je tegenwoordig in allerlei vrolijk kleuren en kosten relatief weinig. Ik vet hier niet alleen mijn bakvorm of ovenschaal mee maar gebruik deze ook om mijn hapjespan mee in te vetten daardoor gebruik ik veel minder boter of olie en het vet is beter verdeelt in de pan.

f12739-p-01-r-300_2

Op nr 4:

Spirelli spiraal snijder, hiermee kun je van groenten pastaslierten maken. Courgette pasta ook wel courgetthi genoemd is op dit moment een ware hype je kunt de slierten zowel rauw als gekookt eten. Het is gezond en lekker licht verteerbaar en bevat weinig calorieën. Je kunt ze al kopen vanaf 10 euro en zijn ook geschikt voor wortel en aubergine slierten te maken. Een mooie manier om kinderen meer groenten te laten eten. Gebruik de slierten ook voor in de salade.

9200000022047569

Op nr 5:

Nootmuskaat molentje, er gaat niets boven de heerlijke geur van versgeraspte nootmuskaat. Zo jammer als je nootmuskaat uit een potje gebruikt deze verliest erg snel de smaak en geur. De nootmuskaat bolletjes zijn los te koop in zakjes en passen allemaal in het houdertje. Maal deze over puree, soepen, asperges maar ook in speculaas koekjes en kruidig gebak.

41N0A0WK40L._SL500_AA280_

Op nr 6:

De pureeknijper. Uit deze knijper komt fluweel zachte aardappel puree, misschien iets meer werk maar het is de moeite waard.

dyn007_original_300_300_pjpeg_2587559_cf2f4ce42318223c42feff10db1b6323

Op nr 7:

Passeerzeef, misschien een ouderwets keukenhulpje maar o zo handig. Puree en zeef al je soepen op basis van groenten, maar ook aardappels voor puree maar ook om zelf jam te maken. Je hebt ze in allerlei prijsklassen zelf heb ik een nieuwe gekocht voor maar 9,95 bij de aldi en ben er heel tevreden mee.

14226324762_ccbb75960c_o

Op nr 8:

Siliconen spatels, ook wel pannenlikker genoemd Voor een klein prijsje in allerlei vrolijke kleuren te krijgen. Ze kunnen goed tegen hitte en daarom gebruiken ik ze iedere dag in plaats van pollepels. Niet alleen makkelijk maar ook decoratief, ik heb allerlei kleurtjes in een pot op mijn aanrecht staan. Met deze soepele pannenlikker krijgt je beslagkom goed leeg.

8876722_orig

Op nr 9:

De ananas boor, geen zwarte pitjes van de schil op je schoongemaakt ananas. Geen nat plakkerig aanrecht en super snel. Ik zou mijn ananas boor niet meer kunnen missen.

4004293128034_extra_pd1500x1500_1

Op nr 10:

Maatlepels, In het formaat van theelepels en soeplepels zit zo’n groot verschil , om te voorkomen dat je recept daardoor mislukt gebruik ik maatlepels dan proeft mijn gerecht iedere keer weer het zelfde.

set-van-5-maatlepels-klein-colour-works-5028250162991-f26

Wat is jou favoriete keuken hulpje?

 

Nicole

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “top 10 favoriete keukenhulpjes

  1. Philomien Simons-Koelen op

    Mijn knoflook pers daar gaat een teentje met schil erin en blijft erin achter nadat de knoflook er geperst uitkomt …ideaal

    • Nicole op

      Ik ken het trucje ook, had het een keer gezien bij Jamie Oliver. Super handig, maar je hebt er wel een grotere knoflookpers voor nodig. Misschien een leuk idee omdit soort weetjes te verzamelen in een top 10. Mocht je nog meer van dit soort handigheidjes hebt laat het mij dan weten dan zet ik ze op het lijstje . Thnx Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *