Gazpacho met watermeloen

Dit koude Spaanse soepje komt van oorsprong uit de zuidelijke regio Andalusië. Mijn zus Heidi verraste mij met deze zomerse variant waar watermeloen is aan toegevoegd. Klink misschien een beetje vreemd maar heel erg lekker.

 

INGREDIËNTEN: 6 persoons voorgerecht

tomaten carpacio

  • 600 gr watermeloen (zonder pitjes)
  • 2 middelgrote tomaten in stukjes
  • 1/2 komkommer in stukjes (geschild)
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1/4 rode peper in fijne stukjes
  • 2 eetlepels olijflolie
  • 3 eetlepels gesnipperde koriander (alleen blaadjes)
  • 3 eetlepels gesnipperde munt (alleen blaadjes)
  • 1 limoen (sap)
  • 1/2 rode ui in kleine stukjes

Voor de garnering:

  • 200 gr watermeloen in kleine blokjes
  • 1/4 komkommer in kleine blokjes

soepdicht

 

  1. Mix alle ingrediënten met de staafmixer of met de foodmixer tot alles fijn is.
  2. Maak op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Serveer in een glaasje of kommetje met als garnering de in blokjes gesneden komkommer en watermeloen, zet er een bakje met zeezout bij zodat iedereen naar smaak wat zout kan toevoegen.

 

TIP

  • Lekker als voorgerecht of als amuse.
  • Gebruik in plaats van de rode peper een halve jalapeno peper.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *