Mijn littekens

Littekens horen bij een operatie ze zijn voor mijn een herinnering aan mijn operatie, misschien klinkt het raar maar ik ben er zelfs een beetje trots op. Het zijn mijn “tattoos” voor een strijd naar een fit en gezond leven.

Crossing out Lies and writing Truth on a blackboard.

C

 

Mijn Gastric bypass operatie is laparoscopisch (kijkoperatie) uitgevoerd, er worden 5 kleine sneetjes van ongeveer 2 centimeter gemaakt verdeeld over de buik.

Portrait of gastric bypass surgery in hospital ** Note: Shallow depth of field

Waarvan een  snee is gebruikt voor een lange dunne kijkbuis met camera, Dat betekent dat er geen grote wond gemaakt wordt, waardoor het herstel sneller verloopt. Ook de littekens die achterblijven zijn kleiner. Bij sommige ziekenhuizen vijf gaatjes, bij andere zes.
Bij sommige gebruiken ze nietjes, bij andere hechtingen, bij weer anderen alleen pleister.

 


Het litteken wordt eerst nog rood en dik als teken van een verhoogde doorbloeding en de aanmaak van bindweefsel. Gedurende de daaropvolgende maanden wordt het dunner en soepeler, waarbij de rode kleur via paars geleidelijk verbleekt. Het litteken komt hiermee in de zogenaamde ‘rustige fase’.

littekn

 

Het gebruik van een verzorgende crème houdt de huid en het litteken weefsel soepel, waardoor het litteken wat minder zichtbaar kan worden. Ik zelf smeer mijn littekens in met littekencrème van Biodermal. Het is niet bewezen dat deze crème werkt maar ik ben gewoon een fan van de crèmes van Biodermal.

Ach over een jaar zijn het mijn herinnering ”tattoos”.

 

 

DRAAG ZE MET TROTS

 

Nicole

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Mijn littekens

 1. hermine schaap op

  wat een geweldige site is dit.
  ben zelf bezig met het voortraject voor een sleeve in het catharina.
  heb een bmi van 55.
  vrijwel geheel gehandicapt hierdoor.
  vind het geweldig dat jullie er zo openlijk voor uitkomen.
  de tips en recepten zijn leerzaam en ga ik zeker opvolgen.
  heb jullie site al verder aanbevolen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *