Zalm, Soba noedels en Wakame salade

Op de visafdeling van mijn supermarkt lagen mooie moten zalm. Ook stonden er bakjes Wakame zeewier salade zo kwam ik op dit recept. Wakame zeewier bevat meer ijzer dan vlees, veel eiwitten en tien keer zo veel calcium als in melk verder is het rijk aan jodium. Niet alleen is Wakame salade gezond maar ook nog eens verslavend lekker en een kleurrijke combi met de zalm.

 

 

zalm wijn

INGREDIËNTEN: voor 4 personen

  • 800 gram zalmmoot of 4 losse mootjes van 200 gr. p.p.
  • 1/2 rode ui in dikke ringen gesneden
  • 3 eetlepel Japanse soja saus
  • 1 eetlepel witte wijn of sherry
  • 1 1/2 eetlepel gember siroop
  • Soba * noedels
  • 3 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 2 bakjes zeewier salade Wakame per bakje 125 gram (verkrijgbaar in de koeling bij de vis)
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 komkommer met schil in blokjes
  • azijn en zoetstof
  • Optie: surimi flakes
  • peper en zout

 

  1. Meng  in een schaaltje de soja saus, witte wijn, gember siroop en het teentje knoflook door elkaar. Leg de vis een schaal en giet de marinade erop. Denk de schaal goed af en laat de vis zeker 4 uur in de marinade (de hele nacht is het lekkerst). Lepel af en toe de afgelopen marinade op de vis.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Kook de Soba noedels als op de verpakking, als ze gaar zijn giet ze in een vergiet goed met koud water af.
  4. Was de komkommer goed af onder stromend water en snijd deze in kleine blokjes, meng 3 eetlepels azijn met een half theelepeltje zoetstof en giet dit eroverheen. Goed mengen.
  5. Leg in een niet ingevetten schaal de uienringen plat op de bodem en leg daar de zalm op, giet de overgebleven marinade over de vis en strooi er zout en peper overheen. Gaar deze niet afgedekt plus minus 14 min, niet te lang anders word de vis te droog. En zalm mag rosé gegaard zijn.
  6. Meng de noedels met de bosuitjes en de Wakame zeewiersalade met als optie de surimi flakes en maak indien nodig op smaak met 1 eetlepel soja saus.

Je kunt het serveren in schalen op tafel, dan kan ieder zelf pakken. Het oranje van de vis met het groen van de zeewier en de komkommer ziet er mooi uit*

 

dichtbij zalm

*Wat zijn Soba noedels;
Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel, vaak in combinatie met tarwemeel. Ze hebben een beetje het formaat van onze spaghetti, de beet van volkorenspaghetti. En bevatten weer de nodige eiwitten.

 

TIPS:

  • Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de salade, de zaadjes hebben een nootachtige smaak en zijn ook nog eens goed voor de darmflora.
  • Voeg wat geblancheerde taugé of peultjes aan de salade het geeft een knapperige bite.
  • Maak de salade smorgen en bewaar deze in de koelkast tot gebruik. (serveer wel op kamer temperatuur)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Zalm, Soba noedels en Wakame salade

  1. Pingback: Verrassend in welke groenten het meest eiwit zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *