Lasagne light, met spinazie en bolognese saus

Wat doe je als het de hele zondag middag regent? Nou ik weet het wel dan maak ik lasagne. Meestal te veel maar die vries ik in bakjes in, altijd lekker.

 

 

index

INGREDIËNTEN: voor 6 personen

  • 300 gram tartaar of rundergehakt
  • 1 pak volkoren lasagne bladen
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 grote (rode) ui gesnipperd
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bakje, 20 gram basilicum (alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zoetstof
  • 450 gram grof gesneden blad spinazie (ontdooid)
  • 1 bakje ricotta 250 gram (nog magerder met 200 gram griekse yoghurt)
  • 1 los geklopt ei
  • 1 winterwortel ongeveer 300 gram
  • 1 bol mozzarella light
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • Peper, zout en nootmuskaat

 

  1. Zet de oven op 175 graden
  2. Bak in een koekenpan in 1eetlepel olie de ui en knoflook glazig.
  3. Voeg het gehakt toe en rul deze tot het gehakt overal gaar is.
  4. Voeg de Italiaanse kruiden en tomaten puree toe, meng dit goed en bak dit 1 minuut mee.
  5. Giet de tomatenblokjes en de zoetstof toe, laat dit 10 minuten op een laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Intussen laat je spinazie in een vergiet uit lekken en duw deze zo aan dat het meest vocht eruit is.
  7. Schil de  wortel met de dunschiller en snijd er plakjes van een halve cm, leg ze in een bodempje water in een schaal afgedekt met huishoudfolie en gaar deze 5 min in de magnetron. Laat de huishoudfolie op de schaal tot gebruik de wortelen ze garen dan na.
  8. Meng de spinazie, het ei, de ricotta goed door elkaar en maak dit goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

schaal bovenaf

 

De ovenschaal die je gebruikt hoeft niet ingevet te worden, leg daar een dun laagje gehaktsaus in en leg daar een laagje lasagne bladen op, de lasagne bladen niet van te voren koken.

Dan een laagje met de helft van het spinaziemengsel, daarop weer een dun laagje gehaktsaus met de 1/3 van de basilicumblaadjes erover gestrooid. Bedek dit weer met een laagje lasagne bladen. Herhaal dit nog een keer maar maar begin dan met een laagje met plakjes wortelen zodat dit laagje in het midden zit.. Als laatste leg je een dun laagje gehaktsaus over de lasagne bladen, leg daar de laatste basilicum blaadjes over en strooi  er de geraspte kaas overheen. Als laatste verdeel je de mozzarella plakjes.

 

20160821_134851

Zet de schaal onafgedekt in het midden van de oven en gaar deze plus minus 40 min.

 

TIPS:

  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt
  • Vervang het gehakt door 200 gram uitgelekte zwarte bonen, boordevol met eiwit, calcium en ijzer.
  • Je kunt de overgebleven geraspte kaas in een plastic doosje invriezen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Lasagne light, met spinazie en bolognese saus

    • Nicole op

      Dank je wel Gerrie, ziet er niet alleen goed uit het smaakte heeeeeel lekker, vanavond het laatste stukje opgegeten. Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *