Restaurant zet GBP menu op de kaart.

Wat een geweldig initiatief, ik hoop dat er nog meer restaurants gaan volgen.

GASTRIC BYPASS MENU

Het gastric bypass menu is door Brasserie ‘t Klooster in het leven geroepen. Een menu met dezelfde gerechten als normaal, maar dan in veel kleinere porties. Hierdoor kan iedereen, zelfs met een maagverkleining, genieten van culinaire versnaperingen.

 

Omdat de impact zo groot is zoeken mensen elkaar na de operatie vaak op. Bijvoorbeeld in eetclubjes, om aan hun nieuwe eetpatronen te wennen. Natasja van Hensbergen introduceerde zelfs een speciaal gastric bypass-menu in haar restaurant in Wijk bij Duurstede. “Ik heb zelf een maagverkleining en merkte dat ik geen normale porties meer op kon als ik uit eten ging. Daarom hebben we de porties in ons restaurant op maat gemaakt voor mensen met een kleine maag.” Een gezamenlijk zes gangen diner behoort zo weer tot de mogelijkheden.

Voor kleinere porties betaal je ook minder, ongeveer de helft. Alleen alcohol blijft een probleem voor mensen met een maagverkleining. Natasja: “Als je te veel neemt krijg je echt een alcoholvergiftiging,. Ik kan zelf maar één klein sherryglaasje wijn drinken. Neem ik er twee, dan kan ik heel snel dronken zijn. Dat kan leuk zijn, maar je kan er ook erg ziek van worden.”

 

Weten jullie nog meer restaurants die dit doen, laat het mij weten!

 

TIP:

Neem dit kaartje mee als je gaat uiteten in Nederland en in het buitenland.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Restaurant zet GBP menu op de kaart.

  1. Anita M. op

    Wat vind ik dat super om te lezen. Ik kom uit Wijk bij Duurstede (Langbroek). Ik ben 4 weken geleden geopereerd. Heb een GBP gekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *