
Zelfgemaakte IJsthee
Poeh het is mij nog steeds te warm, ik zoek verkoeling onder de parasol met mijn lievelings drankje ijsthee. Deze is in een handomdraai gemaakt. Caloriearm, zonder suiker en lekker dorstlessend.
INGREDIËNTEN: voor snelle ijsthee
- 1 (1 persoons) zakje zwarte thee of losse thee
- 1 1/2 liter gekookt water
- 1/2 limoentje in partje gesneden
- 5 stelen verse munt
- Honing of zoetstof
- Giet het gekookte water in een grote kan en voeg de thee, de limoentjes, munt, honing of zoetstof toe.
- laat dit een 15 minuten trekken. Ik heb de limoentjes er iets eerder uitgehaald, anders smaakt de thee te veel naar limoen vond ik.
- Giet de afgekoelde thee in een oude limonade fles en laat deze koud worden in de koelkast.
Serveer met een schijfje limoen en een takje verse munt, zet er honing of zoetstof bij dan kan ieder zelf naar smaak toe voegen.
IJsthee combinaties die je warm bereid en koel drinkt:
- Groene thee, verse gember, kaneel, honing.
- Zwarte thee, sinaasappel schijfjes, kruidnagel, honing.
- Earl grey thee, gepureerde aardbeien en citroensap, honing.
IJsthee combinaties die koud worden bereikt;
De lekkerste ijsthee is er eentje die de tijd heeft gehad om te trekken. Gebruik water op kamertemperatuur en laat de mix een nacht in de koeling staan. De smaak wordt heel verfijnd.
- Verse ananas en munt, groene of zwarte thee.
- Aardbei en mango, groene of zwarte thee
- Thee met perzik smaak en stukjes verse perzik en sinassappel schijfjes
- Earl grey thee met verse granberry sap en gepureerde frambozen



