Quiche zonder deeg

Ik ben dol op Quiche maar dan liever zonder deeg vandaar deze gezonde variant. Heb mooi al mijn restjes groenten er in verwerkt. Gezond, light en boordevol eiwitten.

 

INGREDIËNTEN:

dikke vriending quich half

 

  • 750 gram groenten
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 gram hüttenkäse
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 gerookte kipfilet in stukjes.

 

Ik had in mijn koelkast nog een rode puntpaprika, 4 bosuitjes, 10 snoeptomaatje en een zak met andijvie liggen samen met een rode ui en twee teentjes uitgeperste knoflook waren dit de groenten gebruikt.

 

  1. Zet de oven op 180 graden
  2. Smeer met wat olijfolie en een kwastje een quiche vorm in.
  3. Ik heb 2 eetlepels olie in een wok gedaan en de uien en knoflook glazig gebakken, toen de klein gesneden paprika, bosuitjes en de andijvie kort gebakken, zodat de quiche niet te nat word. Laat de groenten wat afkoelen. (optie 2 eetlepels tomaten puree).
  4. Klop de eieren en de Italiaanse kruiden, peper en zout door elkaar en meng de hüttenkäse er goed door heen, dan mag de geraspte kaas er bij.
  5. Meng het eiermengsel, de gerookte kipfilet stukjes en het groenten mengsel door elkaar en stort dit in de schaal.
  6. Duw de hele snoep tomaatjes in het mengsel en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de quiche voor ongeveer 35 min.

dikkevriending quiche zijfoto

 

TIP:

  • Je kunt iedere soort groenten gebruiken.
  • Maak een vegetarische variant.
  • Gebruik stukjes zalm of gerookte forel.
  • Ik had er twee eetlepel tomatenpuree door gemengd.
  • Geef je quiche een Italiaans tintje door tomaten, mozzarella, basilicum, Italiaanse kruiden te gebruiken. Of een oosters tintje door gember, rode peper en koriander te gebruiken.
  • Laat je fantasie werken

Nicole

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

9 reacties op “Quiche zonder deeg

    • Nicole op

      Laten we zeggen 4 personen met een hele grote honger, want het is best machtig. Super lekker, laat je me weten hoe het gelukt is? Nicole

  1. Liesbeth op

    Klinkt ook erg lekker. Ik dacht ook nog aan broccoli, lijkt me ook prima combi. Qua aantal personen is even zoeken denk ik, ligt er maar aan hoe groot de eters zijn uiteraard. Voor ons ‘bariatrers’ moet je in elk geval rekening houden met toch wel zo’n 100 gram groente en 75/100 gram vlees of vis. Maar je kunt er uiteraard bijvoorbeeld nog een lekkere salade of zo bij maken!

    Leuk dat je reageert en eet smakelijk alvast! 🙂 Groetjes, Liesbeth

  2. Ingrid op

    Vanavond dit gerecht gemaakt met brocoli,rode paprika, ui en cherrytomaatjes. Het smaakte heerlijk, heb hem wel langer in de oven gehad omdat die wat drassig bleef.

  3. Ingrid van Velzen op

    Gisteren gemaakt met broccoli, paprika, ui en cherrytomaatjes, was erg lekker. Oventijd aangepast omdat de taart nogal drassig bleef.
    Voor hehealing vatbaar,????????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *