Linzensoep met een touch of India

Linzen hebben vaak een geitenwollen sokken imago, geheel onterecht vind ik. Deze zaden van de linzenplant worden vooral in de Spaanse, Turkse, Marokkaanse en Indiase keuken gebruikt. Deze peulvruchten zijn rijk aan eiwitten en ijzer. Je hebt ze in vele kleuren, ik heb de rode gebruikt omdat deze het meest geschikt zijn voor mijn soepje.

 

 

INGREDIËNTEN:

soepjes

  • 200 gram rode linzen (op foto groene linzen)
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 wortel (+/-250gram) in blokjes gesneden
  • 2 rode ui gesnipperd
  • 1 liter (kippen) bouillon (2 blokjes)
  • 3 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 rode peper (zonder pitjes) in kleine stukjes gesneden
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 1 volle theelepel Masala of kerriepoeder
  • 1 mespuntje kaneel
  • Peper en zout naar smaak

 

 

 

kinzen

 

  1. Was de linzen.
  2. Fruit in een koekenpan in 2 eetlepels olie, de rode peper, de ui, gember en de knoflook 2 minuten.
  3. Voeg dan de komijn, masala en de kerriepoeder en bak deze 1 minuut mee.
  4. Dan mag de paprika, wortel, tomatenblokjes en de tomaten puree erbij, bak dit 2 minuten mee.
  5. Giet de bouillon en de linzen erbij.
  6. Breng de soep aan de kook , zet het vuur zacht en laat deze 15 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met de staafmixer zo grof of fijn als je wilt.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

soep

 

Serveer de soep eventueel met wat fijn gesneden munt of koriander en een dot kwark of griekse yoghurt.

 

Lekker als maaltijd soep met warm naan brood.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Linzensoep met een touch of India

  1. Pingback: Verrassend in welke groenten het meest eiwit zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *