
Gevulde courgette met pilav
Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens door het toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord. Pilav uitermate geschikt om courgette, paprika’s en tomaten mee te vullen. Een feestje op je bord.
INGREDIËNTEN:
- 2 Courgettes
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 (roma) tomaten in stukjes
- 30 gr rozijnen
- 30 gr amandelen of pijnboompitjes
- 75 gram zilvervlies rijst
- 150 ml kippen bouillon van 1 blokje
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram Hüttenkäse
- 100 ml water
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Was de courgette goed af en snijd deze in de lengte door tweeën.
- Met een puddinglepel de courgette helften uit schrapen tot 1 cm van de wanden. Vruchtvlees fijn snijden en bewaren.
- Verhit in een koekenpan twee eetlepels olie en bak de droge rijstkorrels, ui en knoflook 3 min zodat alle rijstkorrels glazen.
- Gehakt toevoegen en fijn rullen
- Dan mag je het courgettevlees en de tomaten door het gehaktmengsel mengen en 2 minuten mee bakken.
- Giet dan de kippen bouillon, rozijntjes en de kaneel erbij en laat het geheel op klein vuurtje 20 minuten gaarkoken (zonder deksel).
- Is de vulling te nat, dan laat je zo als ik ook heb gedaan deze 15 minuten rusten. De rijst neemt dan het overgebleven vocht op.
- Vet een ruime ovenschaal met wat olie in.
- Meng de noten en de hüttekäse door de vulling en breng deze ruim met zout en peper op smaak, en vul de courgette helften zo vol als je lukt. Zet de helften in de schaal en giet 100 ml water in de ovenschaal.
- Zet de schaal +/- 25 minuten in de oven.
OPTIE:
- Strooi wat geraspte 30+ kaas over de courgette.
- Heb je wat vulling over, doe deze in een bakje in de diepvries je kunt er altijd een tomaat of halve paprika mee vullen.
Nicole



