
Verrassend in welke groenten het meest eiwit zit.
Het zal niet als eerste in je opkomen als je wordt gevraagd naar eiwitrijke voedingsmiddelen maar zeewier wint met de meeste plantaardige eiwitten. Na een GBP/Sleeve/SADI operatie moet je rond de 100 gram eiwitten eten. En als alle kwark, melk, yoghurt, kip en vis inmiddels je neus uitkomen zijn plantaardige eiwitten in groenten, kiemgroenten en peulvruchten een goede optie.
Andere goede bronnen van plantaardige eiwitten zijn bijvoorbeeld:
- 100 gram zeewier 11,5 gram eiwit
- 100 gram gekookte linzen 10 gram eiwit
- 100 gram zwarte bonen 9 gram eiwit
- 100 gram kidney bonen 7,8 gram eiwit
- 100 gram kikkererwten bereid 7,5 gram eiwit
- 100 gram witte bonen 7,5 gram eiwit
- 100 gram taugé 7,0 gram eiwit
- 100 gram kapucijners uit blik 6,5 gram eiwit
- 100 gram Spinazie bereid 3,6 gram eiwit
- 100 gram champignons gebakken 3,5 gram eiwit
- 100 gram mais uit blik 3,4 gram eiwit
- 100 gram gekookte broccoli 3,2 gram eiwit
- 100 gram spruitjes bereid 3,0 gram eiwit
- 100 gram zoete aardappel 1,3 gram eiwit
- 100 gram gekookte aardappelen 2,0 gram eiwit
- 100 gram veldsla 2,0 gram eiwit
- 100 gram asperges 1,9 gram eiwit
- 100 gram bloemkool bereid 1,9 gram eiwit
- 100 gram waterkers 1,6 gram eiwit
Op nummer 1; zeewier
Zeewier wordt in Aziatische landen veel als groente gegeten. Zeewier is enorm gezond en bevat jodium, ijzer, kalk, vitamines en mineralen. Daarnaast is zeewier een bron van vitamine B12. Zeewier is heerlijk door de salade, gedroogd als snack of natuurlijk met sushi. Of in mijn noedel recept.
Op nummer 2; linzen
De meeste mensen eten geen linzen meer en sommige hebben zelfs nooit linzen gegeten. Ze zitten echter vol voedingsstoffen, oplosbare vezels, weinig vet en veel proteïnen. Daardoor zijn ze een uitstekend afslank product. Linzen zijn ook geschikt voor een algemeen gezond dieet en levensstijl.
Ze zijn makkelijk klaar te maken, ik zelf ben dol op linzensoep en deze staat dan regelmatig op mijn gasfornuis te pruttelen, hier een lekker recept.
Op nummer 3; bonen
Deze uitgedroogde zaden die vol zitten met krachtige voedingsstoffen, zoals vezels, antioxidanten, eiwitten vitamine en mineralen. Er zijn verschillende soorten bonen waaruit we je kunt uit kiezen di veel eiwitten bevatten maar de zwarte bonen is de winnaar en ook een van de gezondste. Bonen zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten.
Lekker in warme en koude gerechten, hier een lekker recept.
TIPS:
- Wil je je eiwit inname berekenen lees dan deze blog.
- Lukt het je niet om genoeg eiwitten per dag te eten, gebruik dan eiwit poeder, lees dan deze blog.
BELANGRIJK:
Eet gevarieerd, probeer iedere dag een andere groenten te eten zodat je alle belangrijke voedingstoffen binnen krijgt.



