
Makkelijke tonijnpasta
Na een hele dag shoppen ben ik te moe om uitgebreid te koken, maar gezond eten is na mijn GBP operatie belangrijk. Daarom maar ik deze makkelijke tonijnpasta, gezond en lekker, met af en toe een kleine smaakexplosie van de kappertjes.
INGREDIËNTEN:
- 2 blikjes tonijnstukjes op water, uitgelekt
- 4 (roma) tomaten in stukjes
- 2 uien in grove stukjes gesneden
- 5 lenteuien in ringetjes gesneden
- 2/3 courgette in dobbelsteentjes gesneden
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 volle theelepel oregano
- 2 eetlepels tomaten puree
- 2 eetlepels kappertjes
- Volkoren penne
- Zet water op voor de pasta en kook de pasta zoals op de verpakking staat.
- Bak de uien en de knoflook in 2 eetlepels olie in een koekenpan tot de uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette toe en bak deze mee tot ze heel licht kleuren.
- Dan mogen de tomaten, wijnazijn, de lenteuien, de tomatenpuree en de oregano erbij, bak deze 3 minuten mee.
- Breng flink op smaak met zou en gemalen peper.
- Voeg dan de tonijn en de kappertjes erbij en meng het goed door elkaar en warm dit 1 minuut op.
TIP:
- Strooi er wat basilicumblaadjes over heen.
- Je kunt de kappertjes vervangen door in ringetjes gesneden olijfjes
WAT ZIJN KAPPERTJES:
Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes, geconserveerd in zout of ingelegd in azijn, van de kappertjesplant, Capparis spinosa. De plant wordt gekweekt in landen met een mediterraan klimaat, vooral in Spanje, Frankrijk en Italië.




Pingback: Eiwit: vlees, vis of vleesvervangers?